Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια αναμένοντας την Fed

08:56 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν για την Τετάρτη οι περισσότεροι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, σε μια προσπάθεια αντίδρασης στις απώλειες που σημείωσαν χθες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην ανακοίνωση για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην Τετάρτη, στην πρώτη επίσημη τροχιοδεικτική βολή της Fed από τη

στιγμή που ο Ντόναλτ Τραμπ ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Στο Τόκιο ο Nikkei κέρδισε 0,56% και στη Σεούλ ο Kospi ενισχύεται 0,62%.

Στην Αυστραλία ο ASX ανεβαίνει 0,57% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 0,58%.

Η αγορά της Σαγκάη παραμένει κλειστή λόγω αργίας για τη νέα χρονιά των Κινέζων.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, ο δείκτης βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην Κίνα (PMI) καταγράφηκε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, μειωμένος κατά 0,1% μονάδες σε σύγκριση με το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η διατήρηση του δείκτη, στο επίπεδο άνω των 50 μονάδων δηλώνει επέκταση των δραστηριοτήτων, υπό τις γενικότερες τάσεις σταθεροποίησης της κινεζικής οικονομίας κι ενώ αυτή αναπροσανατολίζεται προς την εσωτερική ζήτηση και κατανάλωση προϊόντων.

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν 11,2% στα 40,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, στη Σεούλ.

Πρόκειται για το πρώτο διπλάσιο ποσοστό αύξησης των εξαγωγών, από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ η τάση διατηρήθηκε ανοδική, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας, συνεισφέρουν σε ποσοστό περίπου 50% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα