Ανησυχία του Λαϊκού Κόμματος για τον διάδοχο του Σουλτς στο ΕΚ


Την έντονη ανησυχία του Λαϊκού Κόμματος για το διάδοχο του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης από το Στρασβούργο.

Ο Βέμπερ χαιρέτησε την έως τα τώρα προσφορά του Μ. Σουλτς στο ΕΚ, ο οποίος έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της 5ετούς προεδρίας του, "την ενίσχυση και τη δύναμη της φωνής του ΕΚ".

"Τώρα

θα πρέπει να συμβάλουμε στη διατήρηση των κεκτημένων" είπε ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών, " και το ΕΛΚ είναι αποφασισμένο να συνεργασθεί με τις άλλες πολιτικές ομάδες προκειμένου να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το έργο που μας άφησε ο Μ. Σουλτς" τόνισε.

Ανακοίνωσε ότι η Ομάδα του θα ανακοινώσει το δικό της υποψήφιο για την προεδρία του ΕΚ κατά τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις εάν προτίθεται και ο ίδιος να είναι υποψήφιος, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι περιμένει να δει τις προτάσεις και των άλλων ομάδων όπως αυτής των Πρασίνων. Ο δε βασικός του στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις δημοκρατικές ομάδες για έναν ικανό υποψήφιο.

"Το 1/3 των ευρωβουλευτών είναι λαϊκιστές, πράγμα που προβληματίζει το ΕΚ" δήλωσε. " Είναι απαραίτητος ο διάλογος για να αποφευχθεί η επιρροή των εξτρεμιστών" υπογράμμισε.

"Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αναθέσει με τους ψήφους τους μια αποστολή στο ΕΛΚ, είναι σήμερα η μεγαλύτερη ομάδα στο ΕΚ" κατέληξε ο Μ. Βέμπερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα