Ανάλυση: Ο Παναθηναϊκός γίνεται ξανά μεγάλος

10:00 5/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Δεν έχει κλείσει ούτε μήνας που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να μοιράζει... τεσσάρες και πεντάρες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ένας Παναθηναϊκός που μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβρη σκόρπιζε θλίψη στους οπαδούς του, όχι μονάδα με τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως με την εικόνα που έβγαζε, έχει μεταμορφωθεί σε

μια ποδοσφαιρική... μηχανή, που αν βρει "μπόσικο" τον αντίπαλο θα τον συντρίψει.

Συνέβη για πρώτη φορά στις 8 Φεβρουαρίου στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. 4-0 το τελικό αποτέλεσμα. Συνέβη δεύτερη φορά τέσσερις μέρες αργότερα, κόντρα στον Παναιτωλικό. Νέο 4-0. Τυχαίο; Ίσως έτσι να σκέφτηκαν οι περισσότεροι εκείνες τις μέρες. Όμως ο Παναθηναϊκός έδειχνε ξεκάθαρα τα σημάδια αλλαγής που έρχονται.

Ώσπου... τρίτωσε το καλό. Κι αυτή τη φορά εκτός έδρας. Στην Τρίπολη, για το πρωτάθλημα, στις 18 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός είναι ξανά εντυπωσιακός και επιθετικό... πολυβόλο. Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ φεύγει με το τελικό 5-0 από την Αρκαδία. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε σημειώσει 13 γκολ, χωρίς να δεχτεί κανένα. Όσο χαμηλών τόνων και να είναι ο Έλληνας προπονητής, δεν θα μπορούσε να μην βλέπει και ο ίδιος πως το... δημιούργημά του βρίσκεται όχι απλά σε ανοδική τροχιά, αλλά σε... δαιμονιώδη κατάσταση.

Αποδείχτηκε και χθες. Πάλι τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, όπως είχε κάνει και στην Τρίπολη, ξανά τελικό αποτέλεσμα 5-0, με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει ρυθμούς στο φινάλε. Η εικόνα στις εξέδρες, με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, είναι πια αντιστρόφως ανάλογη με αυτή που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ξανά η μεγάλη ομάδα που όλοι ξέρουμε. Εκείνη που μπορεί να επιβληθεί απέναντι στον αντίπαλο, που έχει την κατοχή της μπάλας, που φτιάχνει πολλές ευκαιρίες και που σκοράρει ακατάπαυστα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστώνεται την αλλαγή 100%. Την αγωνιστική αλλαγή. Έχει μεταμορφώσει μια ομάδα που έμοιαζε να κάνει αγγαρεία, σε ομάδα που πλέον χαίρεται και διασκεδάζει το ποδόσφαιρο και που παίζει ίσως την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα τούτη τη στιγμή. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αξίζει μέρος της πίτας. Ο Λύμπε έφερε ξανά στα αποδυτήρια τον... Παναθηναϊκό. Έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν. Και όλο αυτό το μείγμα οδηγεί τον Παναθηναϊκό και πάλι πίσω στις επιτυχίες. Είναι ώρα να οδηγήσει και τον κόσμο του πίσω στο γήπεδο...

Μπροστά του ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ μεγάλο στόχο, όπως εξελίχθηκε η σεζόν. Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η φετινή διοργάνωση έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκονται στα ημιτελικά οι... Big 4. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κύπελλο που μοιάζει με φάιναλ φορ... πρωταθλήματος. Η φετινή διοργάνωση δεν είναι το... κυπελλάκι, όπως πολλές φορές το αποκαλούμε, μα κανονική... κυπελλάρα. Και οι πράσινοι έχουν τη μεγάλη πρόκληση να το κατακτήσουν και να φτιάξουν μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη πέρα ως πέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα