Δεν αλλάζει η γαλάζια στρατηγική παρά τον ανασχηματισμό


Ως μια ...ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, που δεν θα μπορέσουν να διαφοροποιήσουν σε τίποτα την ίδια αποτυχημένη πολιτική, ερμηνεύει η ΝΔ τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο Kυριάκος Μητσοτάκης , όπως ανέφεραν στενοί του συνεργάτες λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δεν πιστεύει ποτέ ότι αυτές οι αλλαγές θα δώσουν στον κ. Τσίπρα πολιτικό χρόνο και πως "το ενδεχόμενο

πρόωρων εκλογών, υπό την πίεση μάλιστα της ίδιας ήσαν κοινωνίας , παραμένει ορατό".

Ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θέμα στο οποίο έδωσε εμφάνιση ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της πρώτης -πανηγυρικής συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου, στη ΝΔ εκτιμούν ως "απολύτως υπεραισιόδοξα τα σενάρια που εμφανίζουν την 5η Δεκεμβρίου, ως την καταληκτική ημερομηνία" και προβλέπουν ότι θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, που με την σειρά τους ασθενούν σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Η στρατηγική της ΝΔ, πάντως, δεν πρόκειται να μεταβληθεί το επόμενο διάστημα ούτε ο ανασχηματισμός θα εμποδίσει τον κ. Μητσοτάκη να επιμείνει στη ανάγκη διενέργειας πρόωρων εκλογών. Η "σκληρή γραμμή" θα συνεχιστεί και η έμφαση πλέον θα δοθεί στα ζητήματα που αφορούν την πραγματική οικονομία αλλά και τον τρόπο διαβίωσης μεγάλων κοινωνικών ομάδων.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταβαίνει στην Κρήτη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων. Θα έχει επαφές με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων , των αγροτών αλλά και με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης ! Αναμένεται να παρουσιάσει κωδικοποιημένα τις θέσεις του για την οικονομία και παράλληλα να ασκήσει κριτική για τα όσα υποσχέθηκε και δεν "έπαιξε" η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε ο,τι αφορά το θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών, η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει ούτε την Πέμπτη (ημέρα που πως διορίστηκε γι τη νέα διάσκεψη προέδρων στην Βουλή), καθώς θεωρεί πως η κυβέρνηση κρατά "ζωντανό" το νόμο Παππά, παρά την απόφαση του ΣτΕ . "Εφόσον δεν υπάρξει πλήρης κατάργηση του και επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων αποκλειστικά στο ΕΣΡ , δεν έχουμε να πούμε τίποτε για το θέμα αυτό", ανέφερε στο pagenews.gr στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τον κ. Παππά πάντως, το "σφυροκόπημα" από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστεί, μετά και τις νέες αποκαλύψεις (εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος") με τις φωτογραφίες του υπουργού με τον δικηγόρο των off shore κ. Α. Αρτεμίου από το πολυσυζητημένο ταξίδι στην Βενεζουέλα. Για τη ΝΔ υπάρχει πλήρης ταύτιση των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, γεγονός που επιδεινώθηκε και από την παραμονή του δεύτερη στην κυβέρνηση, παρά το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες και τον διαγωνισμό παρωδία! Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει το θέμα στην Βουλή με ερώτηση που θα απευθύνουν και στον πρωθυπουργό βουλευτές της ΝΔ!

Keywords
Τυχαία Θέματα