Αλβανία: Σε σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών συνεργάτης του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα


Οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν ήδη καταθέσει τα στοιχεία τους, προκαλώντας πολιτική θύελλα στην Αλβανία και στην ίδια την την κυβέρνηση Ράμα.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας κλονίζεται και την ίδια στιγμή σύσσωμη η αντιπολίτευση και μέρος των ΜΜΕ κατηγορούν ευθέως τον Έντι Ράμα ότι αυτός κρύβεται πίσω από το ναρκωσκάνδαλο.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είναι ο εγκέφαλος κυκλωμάτων που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με

τις αποκαλύψεις των Ιταλών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, νυν βουλευτής, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαϊμιρ Ταχίρι ήταν μέλος σπείρας μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ο ξάδερφος του πρώην υπουργού μετέφερε με το αυτοκίνητό του ποσότητες ναρκωτικών κατά την περίοδο που αυτός ακόμα διατηρούσε το αξίωμά του στην αλβανική κυβέρνηση ενώ στο σπίτι του (εξαδέλφου του Ταχίρι), η αστυνομία κατάσχεσε δέκα τόνους χασίς.

Από την πλευρά του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις καθώς οι αποκαλύψεις φαίνεται να τον κυκλώνουν. Ο ίδιος μάλιστα επιμένει ότι έδωσε εντολή να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στα Τίρανα, το ηγετικό προφίλ του Ράμα πλήττεται πολύ σοβαρά. Και όλα αυτά ενώ η Αλβανία προσπαεί να πείσει την Ευρώπη ότι δεν είναι η «Κολομβία της Ευρώπης».

Keywords
Αναζητήσεις
αλβανια ειδησης πιασανε τον πρωθυπουργο
Τυχαία Θέματα