Αλέξης Τσίπρας: Οι προσδοκίες λίγο πριν την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επικείμενη συνάντησή του με τον

Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και για τον μεγάλο στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων.

- Με ποιους στόχους και ποια ατζέντα επισκέπτεστε τις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ κι άλλους αξιωματούχους της Αμερικανικής κυβέρνησης;

Είναι μεγάλη η χαρά μου, να βρίσκομαι αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, διότι θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ δίπλα στην πολυπληθή κοινότητα των ομογενών μας που γνωρίζω ότι αγαπά και νοιάζεται για την πατρίδα. Τώρα είναι η στιγμή που η πατρίδα μας – μετά από πολλά χρόνια – ανακτά το μέλλον που δικαιούται.

Η Ελλάδα εξέρχεται από την οικονομική κρίση και αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο σε μια εξαιρετικά σημαντική και δυστυχώς ολοένα πιο αποσταθεροποιημένη περιοχή. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά θετική αλλά και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η οποία βρίσκει ξανά το κύρος της μακριά από τα λάθη του παρελθόντος, ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και φυσικά βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που δυστυχώς κόστισε στη χώρα σε πολλούς τομείς, πέραν αυτόν της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με τις ΗΠΑ – ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια - έχει καθοριστική σημασία. Με τον Πρόεδρο Τράμπ, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα.

- Τον τελευταίο χρόνο είδαμε κι από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Τι θα ζητήσετε από τον πρόεδρο Τραμπ;

Ο Πρόεδρος Τράμπ έχει μακρά πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ, που εξέρχεται μιας πολυετούς κρίσης, βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, μια χώρα στην οποία υπάρχει πολιτική σταθερότητα, διαθέτει ένα εξαιρετικά ικανό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό- κυρίως νέων επιστημόνων- και είναι ελκτική σε νέες επενδύσεις. Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, στην οποία τόσο ο Πρόεδρος Τραμπ όσο και συνολικά η επενδυτική κοινότητα στις ΗΠΑ μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα