Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα λαθρεμπορίας


Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στη Βουλή με αφορμή τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που τελικά έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 151 ΝΑΙ, 76 ΟΧΙ, 29 ΠΑΡΩΝ.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι εταιρεία που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές άνηκαν στο κράτος.

Η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη

χτύπησε κόκκινο με τον Πρωθυπουργό να αποκαλεί "γραφικό" τον πρόεδρο της ΝΔ επειδή δεν ασχολείται με την ουσία αλλά με την διαδικασία και ζητά διαρκώς εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την βουλευτική τροπολογία και να την επανακαταθέσει ως υπουργική συνοδευόμενη από έκθεση του ΓΛΚ και τότε να συζητηθεί η ουσία. "Αν κριθεί πως πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επενδυτή, εδώ είμαστε να το κάνουμε» τόνισε.

Διερωτήθηκε γιατί την τροπολογία την κατέθεσε βουλευτής και όχι υπουργός και σημείωσε: "Αν δεν το κάνετε αυτό θα προκαλέσετε εύλογα ερωτήματα για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την τροπολογία" είπε χαρακτηριστικά.

«Θα την αποσύρετε, θα την καταθέσετε ξανά ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιτάσσει το σύνταγμα και θα συζητήσουμε επί της ουσίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε στη δευτερολογία του να δεχθεί την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία της ψηφοφορίας. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξελίσσεται σε κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και του 5% και εξέφρασε την λύπη του γι' αυτό.

«Αν έχετε το θάρρος να συζητήσετε την ουσία και όχι τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη του βρίσκονται σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλιόυ όταν έκλεισε η πολιτική και τώρα κλείνει και η τεχνική συμφωνία. Η αμηχανία και η αγωνία σας είναι έντονη. Μην έχοντας άλλο να πείτε δημιουργείτε θέματα επί της διαδικασίας και αποφεύγετε την ουσία. Είχα πει ότι όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η τρομολογανεία θα γίνει γραφική σας προκαλώ να μιλήσετε επί της ουσίας και όχι της επί της διαδικασίας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποκαλύψει ποια επιχείρηση αφορά αυτή η ρύθμιση, ενώ επεσήμανε ότι υπονομεύει με προσωπική του ευθύνη την διαδικασία επειδή αφήνει να σέρνονται σκιές για χαριστικές ρυθμίσεις για λαθρεμπόριο και εγείρονται εύλογα ερωτήματα.

Καμμένος σε ΝΔ: Οι βουλευτές σας παρακαλούσαν τον Σαββίδη να πάρει την ΣΕΚΑΠ

Στην άγρια κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη παρενέβη και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υποδηλώνοντας εμμέσως ότι η τροπολογία αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη. Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα. Καταθέτει ονομαστική για όσα έπρεπε να κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα φέρουμε τροπολογία και όπου υπάρχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Πράττετε αντεθνικά όπως οι ευρωβουλευτές σας. Εμποδίζετε επενδύσεις ακόμα και εκείνες που εσείς φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα