Αυτές είναι οι 13 κορυφαίες χώρες για τουρισμό φέτος

13:43 6/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Συγκεκριμένα πρόκειται για την «Εκθεση Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανταγωνιστικότητας», που δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια και παρουσιάζει την κατάσταση στον τουρισμό σε 136 χώρες, αφού έχει αναλύσει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της αξιοπιστίας των υποδομών, της υγιεινής, των φυσικών πόρων και της ανταγωνιστικότητας των τιμών.

Στην κατάταξη των υψηλότερων θέσεων της φετινής έκθεσης βρίσκονται στην πλειοψηφία ευρωπαϊκές χώρες, με την Ασία και την Αμερική να ακολουθούν.

Δείτε τις 13 πρώτες χώρες της λίστας:

13. Σιγκαπούρη – 4,85

Η πόλη-κράτος

απαριθμεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για την αύξηση του αριθμού των τουριστών, με ανάπτυξη των υποδομών και παροχή νέων υπηρεσιών: το 2005 νομιμοποιήθηκαν τα καζίνο ενώ η χώρα προωθεί ένα προφίλ «ιατρικού παραδείσου» για τον κόσμο, με πάνω από 200.000 ξένους να αναζητούν εκεί ιατρική περίθαλψη κάθε χρόνο.



12. Αυστρία – 4,86


Ο διεθνής τουρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της Αυστρίας, με το ποσοστό του ΑΕΠ να ανέρχεται στο 9%. Μόνο η πρωτεύουσά της, η Βιέννη, γνωστή και ως «Πόλη της Μουσικής», προσελκύει ετησίως 4 εκατομμύρια τουρίστες.

11. Χονγκ Κονγκ – 4,86


Η αυτόνομη περιοχή της Ανατολικής Ασίας έρχεται στην 11η θέση των προορισμών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Το 2014 ο τζίρος από τον διεθνή τουρισμό άγγιξε το ποσό των 30 δισεκατομμυρίων.

10. Ελβετία – 4,94


Η τουριστική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για την ελβετική οικονομία και ειδικά για τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές γύρω από τις Άλπεις. Η χώρα αποτελεί έναν από τους πρώτους σε επιλογή προορισμούς για σκι και πεζοπορία.



9. Καναδάς – 4,97


Ο Καναδάς, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, διαθέτει μοναδικό φυσικό πλούτο προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν για τις διακοπές τους τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ.

8. Ιταλία – 4,99
Με περισσότερους από 50 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο, η Ιταλία έχει ανακηρυχθεί η πέμπτη σε σειρά χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, χάρη στην τέχνη, την κουζίνα, την ιστορία, την κουλτούρα καθώς και τις γραφικές ακτές και παραλίες της. Η χώρα κερδίζει ετησίως από τους ξένους περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια.

7. Αυστραλία – 5,10
Επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Αυστραλία για το εύκρατο κλίμα της, την τεράστια ποικιλία των φυσικών της πόρων και τη ζωντάνια που χαρακτηρίζει τις πόλεις της. Τα δημοφιλέστερα μέρη για να επισκεφτεί κανείς είναι η ακτή Great Barrier Reef, το νησί των καγκουρό και πόλεις όπως η Μελβούρνη και το Περθ.



6. Ηνωμένες Πολιτείες – 5,12


Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύουν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό τουριστών μετά τη Γαλλία. Οι επισκέπτες επιλέγουν να δουν τα «θαύματα της φύσης» όπως το Γκραντ Κάνυον και το Γέλοουστοουν και δημοφιλείς πόλεις όπως το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

5. Ηνωμένο Βασίλειο – 5,20


Ο τουρισμός αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της οικονομίας της Βρετανίας, καταλαμβάνοντας το 9% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, με το 10% των θέσεων εργασίας να βρίσκονται στον συγκεκριμένο τομέα. Η πρωτεύουσα, το Λονδίνο, αποτελεί την πρώτη σε επισκεψιμότητα πόλη του κόσμου.

4. Ιαπωνία – 5,26


Παρά τους 24 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μέσα στο 2016, η δημοτικότητα της Ιαπωνίας αυξάνεται συνεχώς σταθερά. Διαθέτει 20 τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων μνημείων του Κιότο και του Κάστρου Himeji.

3. Γερμανία – 5,28


Η χώρα της κεντρικής – δυτικής Ευρώπης αποτελεί την 7η σε επισκεψιμότητα χώρα του κόσμου, ενώ η πρωτεύουσά της το Βερολίνο είναι η 3η σε σειρά πόλη με τη μεγαλύτερη εισροή τουριστών παγκοσμίως. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι το Κάστρο της Χαϊδελβέργης, το Bundestag στο Βερολίνο και το κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία.

2. Γαλλία – 5,32

Η δυτική ευρωπαϊκή χώρα, γνωστή και ως ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα για την τέχνη, την επιστήμη και τη φιλοσοφία, προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών παγκοσμίως. Η πρωτεύουσά της, το Παρίσι, είναι η 5η σε σειρά δημοφιλέστερη τουριστικά πόλη του κόσμου.

1. Ισπανία – 5,45

Η χώρα της νοτιοδυτικής Ευρώπης μπορεί και υπερηφανεύεται -δικαιολογημένα- για την πρωτιά αφού διαθέτει απέραντες γραφικές ακτές και πόλεις που με τον καιρό ανέρχονται στην κατηγορία των μεγαλύτερων πολιτισμικών και ιστορικών κέντρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα