Αυτές είναι οι 10 ιδανικές χώρες στον κόσμο για να ιδρύσεις επιχείρηση


Τις δέκα καλύτερες χώρες για να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση αναδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου Wharton και της εταιρείας ερευνών Y&R.

Ετσι στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Παναμάς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες για διαφθορά.

Στη θέση νούμερο δύο έρχετα το Λουξεμβούργο, κυρίως επειδή - όπως και ο Παναμάς - θεωρείται φορολογικός παράδεισος, προσφέρει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για ιδιώτες επιχειρηματίες.

Στην τρίτη θέση έρχεται η Ελβετία. Διαθέτει ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς σε σχέση με άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου,

ενώ το κράτος λειτουργεί με διαφάνεια και έχει χαμηλά επίπεδα διαφθοράς. Θεωρείται η καλύτερη χώρα σε όλο τον κόσμο για να ζήσει κανείς με ασφάλεια.

Τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των ιδανικών προορισμών για την ίδρυση επιχείρησης. καταλαμβάνει η Δανία. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε αυτήν τη σκανδιναβική χώρα ανέρχεται στις 33.855 ευρώ ανά έτος, ενώ η Κοπεγχάγη είναι κέντρο παροχής χρηματοοικονομικών και οικονομικών υπηρεσιών.

Η Φινλανδία, μια ακόμη σκανδιναβική χώρα, είναι στην επόμενη θέση.

Αμέσως μετά, δηλαδή στην έκτη θέση, εντοπίζεται η Σουηδία, παρά την υψηλή φορολογία.

Εβδομος είναι ο Καναδάς – η μοναδική χώρα της Βορείου Αμερικής που περιλαμβάνεται στις εννέα πιο κατάλληλες και φιλικές χώρες για επιχειρείν. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ξεπερνά τα 33.800 δολάρια ετησίως. Είναι μια χώρα που προσφέρει υψηλό βιοτικό επίπεδο και ο κλάδος τεχνολογίας έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη. Το εργατικό δυναμικό της είναι εξαιρετικά ικανό, ενώ ο κλάδος παροχής υπηρεσιών είναι η κινητήριος μηχανή της οικονομίας της.

Στην 8η θέση η Νέα Ζηλανδία. Δεν έχει διαφθορά, διαθέτει εξαιρετική εξωστρέφεια, καταγράφει πολύ ισχυρές επιδόσεις στις εξαγωγές και έναν πολύ δραστήριο γεωργικό κλάδο.

Ενατη είναι η Νορβηγία, η οποία επίσης έχει υψηλή φορολογία. Τα συνολικά φορολογικά βάρη ανέρχονται στο 40% με 45% του ΑΕΠ. Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του κράτους είναι τα ατού και αυτής της σκανδιναβικής χώρας.

Στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ολλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα