Αυστρία, Χόφερ: Εμπνέομαι από τη νίκη Τραμπ


Ως απόδειξη ότι είναι στον σωστό δρόμο βλέπει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμεικάνικες προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς για την προεδρία της Αυστρίας Νόρμπερτ Χόφερ.

Σύνθημα της καμπάνιας του Χόφερ είναι "η Αυστρία πρώτη" και περιλαμβάνει εκκλήσεις για να ανασχεθεί η μετανάστευση.

"Οπότε οι ελίτ απομακρύνονται από τους ψηφοφόρους, αυτές οι ελίτ θα χάνουν τους θώκους", δήλωσε ο υποψήφιος του Κόμματος Ελευθερίας (FPO) σε συνέντευξή του στο Reuters.

Όπως

ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 45χρονος Χόφερ θεωρεί τον εαυτό του έναν εθνικιστή που αναγνωρίζει τις ανησυχίες των καθημερινών ανθρώπων, τους οποίους έχει αγνοήσει το πολιτικό κατεστημένο.

"Μια ομοιότητα θα μπορούσε να είναι ότι ο Τραμπ επίσης αντιμετώπισε αντίσταση στις ΗΠΑ και παρόλα αυτά κέρδισε τις εκλογές", σημείωσε ο Χόφερ.

Η νίκη του Τραμπ και η απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου να εγκαταλείψουν την ΕΕ έχουν προκαλέσει ένα τσουνάμι λαϊκισμού που θα μπορούσε να μεταμορφώσει το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης.

Η επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται στήθος με στήθος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Χόφερ μπορεί να γίνει ο πρώτος ακροδεξιός ηγέτης στην ΕΕ. Και άλλες εκλογές με ακροδεξιούς υποψήφιους θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα