Αφορολόγητο: Νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τη μείωσή του - Ποιοι θα χάσουν έως και 650 ευρώ


Το ΔΝΤ έχει νέες απαιτήσεις για τη μείωση στο αφορολόγητο όριο και ζητά να επισπευσθεί η εφαρμογή του μέτρου.

Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν ανθρώπους με εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο, αλλά και όσους έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το ΔΝΤ αναμένεται να απαιτήσει να ξεκινήσει η μείωση από 1/1/2019 και όχι από το 2020, κάτι που θα

σημάνει και σημαντική αύξηση στον φόρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο η μείωση θα είναι μεγάλη για όλους και θα αφαιρέσει απ’ την τσέπη των φορολογουμένων ως και 650 ευρώ ευρώ ενώ οι μειώσεις αφορούν ακόμη και όσους έχουν μισθό πείνας της τάξης των 500 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αιτία της επιμονής στην πρόωρη εφαρμογή της «μεταρρύθμισης», όπως θεωρείται το κόψιμο του αφορολογήτου από το Ταμείο, δεν είναι δημοσιονομική.

Οι δανειστές, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, θέλουν να «δέσουν» την κυβέρνηση στην εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων ιδίως μετά τη ρητορική για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και την καταγεγραμμένη πλέον ροπή προς παροχές. Όπως αναφέρει πηγή με γνώση των διεργασιών, «οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν πως όσα ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν και όσα ισχύουν ήδη δεν θα ξηλωθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα