ΑΕΚ - Ρόσα Ράντομ 96-92: Νικήτρια στο... θρίλερ η ΑΕΚ


Τα... είδε όλα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, η οποία απέφυγε ήττα-σοκ από τη Ρόσα Ράντομ, που αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας (78-78) και στην παράταση ''υποτάχθηκε'' στην ανωτερότητα των γηπεδούχων (96-92).

Δεύτερη νίκη στη διοργάνωση για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που έστω και αγχωτικά έφτασε στο 2-2 μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Basketball Champions League.

Διακριθέντες

για την ΑΕΚ οι Σάκοτα (18π.) και Χάρις (18π., 13ρ.).

Το ματς

Δίχως να έχουν κάτι να χάσουν, οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενοι τη νωθρότητα της ΑΕΚ πήραν ένα πρώτο προβάδισμα στο παιχνίδι (8-14, 5'), το οποίο ''χτίστηκε'' μέσω της ευστοχίας τους στην περιφέρεια. Η διαφορά κυμαινόταν στους επτά πόντους, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, που έκλεισε με την ''Ένωση'' στο -7 (13-20).

Το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε... εκατοστό στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι παίκτες της Ρόσα Ράντομ φάνταζαν το... φαβορί, συνεχίζοντας την ''ομοβροντία'' από τα 6.75μ. για το διψήφιο προβάδισμα (18-29, 14'), προτού έρθει η καθοριστική βοήθεια από τον πάγκο, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Ξανθόπουλος βοήθησε στο να ''συμμαζευτεί'' η κατάσταση (34-36, 18'), αλλά οι Πολωνοί πήραν εκ νέου... αέρα στο τέλος του ημιχρόνου (36-43, 20').

Βλέποντας ότι το παιχνίδι κινούταν στα ''μέτρα'' των φιλοξενούμενων, η ΑΕΚ αποφάσισε να αναλάβει... δράση, τρέχοντας ένα σερί 10-0, το οποίο έφερε το ματς στα ίσα (47-47, 25'), αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντεπίθεση. Αυτή τη φορά μέσω της ρακέτας, η Ρόσα Ράντομ ''χτύπησε'' με επιτυχία, φτάνοντας τη διαφορά στο +8 (53-61). Κάπως έτσι κύλησε και το τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να αντεπιτίθεται και τους Πολωνούς να της κόβουν τη φόρα στην ισοπαλία. Στις δύο τελευταίες επιθέσεις ο Μαυροειδής ήταν έυστοχος, ο Χάροου άστοχος και το παιχνίδι πήγε φυσιολογικά στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί, ανέλαβαν δράση οι Γκριν και Λαρεντζάκης που πήραν την επίθεση ''πάνω τους'', οδηγώντας την ΑΕΚ σε μια αγχωτική νίκη, τη δεύτερή της στη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 36-43, 53-61, 78-78 κ.α., 96-92 παρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα