W up! GTI - Πιστό στην παράδοση


Είναι ένα μικρό GTI που παρέχει την δυνατότητα στους νέους ηλικιακά οδηγούς να εκπληρώσουν ένα όνειρο και στους λίγο μεγαλύτερους να αναπολήσουν όμορφες αναμνήσεις. Ο χαρακτήρας και η απόδοση των 115 ίππους ευθυγραμμίζεται με το Golf GTI Mk1 που είχε παρουσιασθεί το 1976 με ισχύ 110 ίππους.

Το νέο up! GTI αποτίει φόρο τιμής

στο αρχέτυπο GTI με τις κόμπακτ διαστάσεις του, το χαμηλό απόβαρο και έναν αποδοτικό κινητήρα (συνδυασμένη κατανάλωση κατά τον κύκλο WLTP: 4,8 λίτρα / 100 χλμ.).

Μπροστά ξεχωρίζει μία κόκκινη ρίγα που διατρέχει τη μάσκα. Λίγο πάνω δεσπόζει το λογότυπο GTI. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αποτελεί κοινό γνώρισμα των σύγχρονων GTI είναι η τυπική κυψελοειδούς σχήματος γρίλια στη μάσκα σε ματ μαύρο.

Με τελική στα 196 χλμ./ώρα το νέο up! GTI θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και δημιουργεί ένα σύνδεσμο με το ορίτζιναλGolf GTI. Ένα τυπικό GTI χαρακτηριστικό είναι το ιδανικό στήσιμό του, που προσδίδει μία ευελιξία τύπου go-kart και ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα άνεσης.

Ο τρικύλινδρος TSI με χωρητικότητα 999 κ.εκ. είναι ένα κόμπακτ και ελαφρύ μοτέρ της γενιάς EA211 με διπλό επικεφαλής εκκεντροφόρο και οδοντωτό ιμάντα χρονισμού. Και οι δύο εκκεντροφόροι έχουν ρυθμιστεί για τη βέλτιστη και χαμηλότερη εκπομπή ρύπων και κατανάλωση καυσίμου και ταυτόχρονα με την υψηλότερη απόδοση ισχύος.

Αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στον μικρό και ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα να αποδίδει 115 PS από τις 5.000 έως και τις 5.500 σ.α.λ. Ο άμεσος ψεκασμός συμβάλλει και στη μέγιστη ροπή των 200 Nm (από τις 2.000 έως τις 3.500 σ.α.λ.) που μεταφέρονται στον εμπρός άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Συγκριτικά το πρώτο Golf GTI του 1976 απέδιδε 140 Nm στις 5.000 σ.α.λ..

Παράλληλα, διαθέτει αυξημένο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο στον πίσω άξονα, σπορ στήσιμο και με τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός GTI (συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων λωρίδων στη μάσκα, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και τις καρό επενδύσεις "clark" σκωτσέζικου τύπου των καθισμάτων).

Τα λογότυπα GTI κοσμούν και το εσωτερικό, όπως στις λαβές των θυρών, ένα ειδικό λογότυπο βρίσκεται στον επιλογέα ταχυτήτων, όπως και στο πολύλειτουργικό τιμόνι με την κόκκινη ραφή και το μεγάλο λογότυπο στην κάθετη ακτίνα.

Το νέο up! GTI θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο, σε τιμή που θα ξεκινά κάτω από τις 16.000 €.

Keywords
Τυχαία Θέματα