VW Polo: Καταδικασμένο να το φθονούν...


Το VW Polo είναι «καταδικασμένο» να το ζηλεύουν όλοι οι αντίπαλοι του που η πορεία τους δεν έχει παρελθόν. Ούτε ρίζες, ούτε ιστορία. Γιατί το VW Polo έρχεται από τον προηγούμενο αιώνα.

Το πρώτο Polo «γεννήθηκε» το 1975. Εξελίχθηκε από ένα entry-level μοντέλο, σε ένα υψηλής ποιότητας, καινοτόμο, αλλά προσιτό compact αυτοκίνητο. Tέσσερις δεκαετίες μετά, το Polo

συνεχίζει την ίδια εξελικτική πορεία που χαρακτήρισε κάθε γενιά του. ανταγωνισμού. Και μια οικογένεια γεμάτη από μοντέλα, εμπειρίες, ξεχωριστούς χαρακτήρες, επιδόσεις και εκδόσεις που κατέκτησαν όλο τον κόσμο. Από μικρά σε κυβικά μοντέλα έως GTi με επιδόσεις που έφερναν ρίγη συγκίνησης.

Και ποιος δεν θυμάται το πιο «απλό» Polo. Η πιο «φτωχή» έκδοση είχε κινητήρα 900 κ.ε.κ και απέδιδε 35 ίππους. Η πιο ισχυρή είχε μοτέρ βενζίνης 1,3 λίτρων και η ισχύς των 60 ίππων θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό ήταν το πρώτο Polo.

Τo 1986 εμφανίστηκε η πρώτη έκδοση GTi. Το VW Polo GT40 διαθέτει τούρμπο κινητήρα 1272 κ.εκ. αποδίδει 113 ίππους και επιταχύνει από τα 0-100χλμώρα σε μόλις 8 δευτερόλεπτα.

Σήμερα, το Volkswagen Polo είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με παραγωγή που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια οχήματα. Η έκτη γενιά είναι προ των πυλών.

Το νέο Polo 6ης γενιάς προσφέρεται με νέους κινητήρες, νεότερα συστήματα πληροφοριών και ψυχαγωγίας και πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης. Διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών (351 λίτρα) και φέρει συστήματα από τα μεγαλύτερα αδελφάκια του. Θα υιοθετεί αρκετά συστήματα υποβοήθησης από το Golf και το Passat, όπως το σύστημα ελέγχου του περιβάλλοντος χώρου “Front Assist”, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και της αναγνώρισης των πεζών και τον αυτόματο έλεγχο της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα “ACC”, την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας “Blind Spot Detection”, που ελέγχει τη «νεκρή γωνία».

Το φάσμα των πέντε βενζινοκινητήρων ξεκινά από τον 1.0 MPI με 75 PS και φτάνει ως τον νέο 1.5 TSI Evo με 150 PS και την απενεργοποίηση κυλίνδρων ACT. Ασφαλώς, στην κορυφή βρίσκεται ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας του Polo GTI απόδοσης 200PS. Αναφορικά με τους πετρελαιοκινητήρες, το Polo θα διατίθεται με δύο κινητήρες 1.6 TDI ισχύος 80PS και 95PS. Στην χώρα μας θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα