Πιστοί στη Samsung οι χρήστες παρά την ανάκληση του Galaxy Note 7


​Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 26 Οκτωβρίου έως και 9 Νοεμβρίου, αποκαλύπτει πως οι χρήστες των smartphones της Samsung έδειξαν να παραμένουν το ίδιο πιστοί στην μάρκα τους, όσο και εκείνοι της Apple.

Τα ευρήματα κατέδειξαν ακόμη πως εκείνοι που γνώριζαν για την ανάκληση, ενδιαφέρονταν για τα τηλέφωνα της Samsung,

τόσο όσο κι εκείνοι που δεν είχαν ενημέρωση.

Μεταξύ των καταναλωτών που γνώριζαν για την ανάκληση που πραγματοποιήθηκε, το 27% ανέφερε πως θα εξέταζε πρώτα την αγορά ενός τηλεφώνου Samsung, αν επρόκειτο να αγοράσει τηλέφωνο. Μεταξύ εκείνων που δεν γνώριζαν για την ανάκληση, το 25% θα εξέταζε πρώτα την αγορά τηλεφώνου Samsung.

Η έρευνα αποκάλυψε πως οι πελάτες της εταιρίας είναι μανιωδώς πιστοί στη μάρκα τους: περίπου το 91%των τωρινών χρηστών πιθανότατα θα αγόραζαν κι άλλο smartphone Samsung, ενώ το 92% πιθανότατα θα αγόραζαν κι άλλο προϊόν της Samsung γενικότερα.
Τα ποσοστά θυμίζουν εκείνα της αφοσίωσης των χρηστών της Apple: το 92% πιθανότατα θα αγόραζε κι άλλο iPhone και το 89% θα αγόραζε κι άλλο προϊόν της εταιρίας.

Πάντως, το πρακτορείο διευκρινίζει πως δεν είναι σαφές το κατά πόσον η ανάκληση έχει επηρεάσει τη σκέψη των καταναλωτών. Η έρευνα των Reuters/Ipsos μέτρησε το πόσο ενδιαφέρεται ο κόσμος να αγοράσει τηλέφωνα, όχι το κατά πόσο η ανάκληση έχει άμεσα επηρεάσει τις αποφάσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Jan Dawson της Jackdaw Research επεσήμανε πως η ανάκληση περιορίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος σε χρήστες που είχαν αγοράσει νωρίς το μοντέλο και όχι στην πλειοψηφία της βάσης καταναλωτών της Samsung, γεγονός που περιόρισε τις αρνητικές εμπειρίες των χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα