SURUS: Το νέο αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα της General Motors για χρήση σε εμπόλεμες ζώνες


Το SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) της General Motors προορίζεται για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστήριξης/ επιμελητείας, αλλά και εμπόλεμες ζώνες.

Η GM δηλώνει ότι τα οφέλη περιλαμβάνουν την «ήσυχη και χωρίς οσμή λειτουργία, την δυνατότητα εκτός ασφάλτου, τη διαμόρφωση πεδίου, την άμεση παροχή υψηλής ροπής, την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, την παραγωγή νερού και τον ταχύ ανεφοδιασμό».

Η πλατφόρμα SURUS περιλαμβάνει

ένα ζευγάρι προηγμένων ηλεκτρικών μονάδων κίνησης, μια μπαταρία ιόντων λιθίου, δύο ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, δεξαμενή υδρογόνου για αυτονομία 650 km, εξαρτήματα πλαισίου φορτηγού της GM και προηγμένο σύστημα ανάρτησης.

Η GM υποστηρίζει επίσης ότι η SURUS είναι μια ευέλικτη αρχιτεκτονική που μπορεί να κλιμακωθεί για να λειτουργεί για οχήματα με μεγάλες απαιτήσεις ωφέλιμου φορτίου ή για μεγάλες αποστάσεις. Και πιστεύεται ότι η SURUS θα αποτελέσει το θεμέλιο μιας ολόκληρης οικογένειας λύσεων για επαγγελματικά οχήματα.

«Η SURUS επαναπροσδιορίζει την ηλεκτρική τεχνολογία κυψελών καυσίμου τόσο για αυτοκινητόδρομους όσο και για περιβάλλοντα off-road», δήλωσε ο Charlie Freese, εκτελεστικός διευθυντής της GM Global Fuel Cell Business. «Η General Motors δεσμεύεται να φέρει νέα συστήματα υψηλής απόδοσης, με μηδενικές εκπομπές, για την επίλυση σύνθετων προκλήσεων για διάφορους πελάτες».

Η GM αξιολογεί επί του παρόντος τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας της Hydrotec με το Στρατό των ΗΠΑ. Η ισχύς του υδρογόνου προσφέρει καλύτερη ακουστική απόκρυψη και μειωμένο θερμικό αποτύπωμα, επιτρέποντας στα στρατιωτικά οχήματα να προσεγγίζουν τους στόχους τους με μικρότερο κίνδυνο. Η δοκιμή θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα