Renault Megane: Οι Γάλλοι σε ρέντα


Έχει λοιπόν, όλα τα προνόμια που διαθέτει και ανταγωνισμός με το ολόφρεσκο Renault Megane τα προσφέρει τα εφόδια που το θέτουν απευθείας στην καρδιά του ανταγωνισμού με γνώμονα την άνεση και την εργονομία, που ήταν το σήμα κατατεθέν και στις προηγούμενες γενιές.

Με μήκος που αγγίζει τα 4,36 μέτρα ( λίγο πριν πλασαριστεί στη μεσαία κατηγορία), φέρει ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά αμάξωμα που σε κάθε περίπτωση τραβάει τα βλέμματα ( όπως συνέβη και με τη νέα

γενιά Clio). Ξεχωρίζει η μυώδης σχεδίασης, οι σπορ γραμμές, με αποτέλεσμα το Megane να ξεφεύγει από τις «κλασικές» σχεδιαστικές συνταγές.



Σύγχρονο είναι και το εσωτερικό του με τον νέο άνεμο συνδεσιμότητας να δίνει το παρών του. Τα πάντα ο οδηγός μπορεί να τα χειριστεί και να τα πληροφορηθεί από την κάθετη έγχρωμη οθόνη 8,7 ιντσών με τη λογική τάμπλετ που προσθέτει πιο high-tech εικόνα.



Στο πεδίο των δοκιμών μας η ντίζελ έκδοση των 1.5 λίτρων που από την πρώτη στιγμή μας κέρδισε με την αθόρυβη λειτουργία του και τις οικονομικές επιδόσεις του.

Το μοτέρ των 1.5 dCi συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο. Από την πρώτη στιγμή η εν λόγω κινητήρια μονάδα δείχνει ικανή να καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη, προσφέροντας σε κάθε πεδίο (αυτοκινητόδρομο ή και επαρχιακό δρόμο ) μια σβέλτη και ευχάριστη οδηγική εμπειρία. Η άφθονη ροπή του δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μην καταφεύγει συχνά στον επιλογέα ταχυτήτων. Εκτός από την εξαιρετική περιμετρική ορατότητα, χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, μας άρεσε η αίσθηση από το άμεσο τιμόνι αλλά και από το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο με τις μικρές σχετικά διαδρομές.



Συγκεκριμένα, το τιμόνι είναι ελαφρύ, άμεσο και κόβει αρκετά, δίνοντας σαφείς πληροφορίες στον οδηγό. Σε επιδόσεις, το Renault Megane, προσφέρει επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε 11.3'', με τελική ταχύτητα τα 187 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι στα 3,7 λίτρα/100χλμ ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 95 γρ./χλμ. Μετά από ένα πλήρη εφοδιασμό η αυτονομία του – σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού – μπορεί να ξεπεράσει τα 750 χιλιόμετρα! Συμπερασματικά, το νέο Megane 1.5 dCi μπήκε φουριόζο στη μικρομεσαία κατηγορία, οπλισμένο με άφθονα πλεονεκτήματα και με έναν πετρελαιοκινητήρα που διαπρέπει στον τομέα της οικονομίας καυσίμου.



Keywords
Τυχαία Θέματα