PARKGURU: Βραβείο καινοτομίας στο "City Challenge Hackathon"


Με μια πρωτότυπη εφαρμογή, η ομάδα της PARKGURU κατάφερε να αποσπάσει το 6ο βραβείο, ανάμεσα σε 36 διαγωνιζόμενους για την καινοτομική ιδέα και υλοποίηση, στο πρόσφατο Hackathon #Smartcity που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στις 13-15 Μαίου.

Η PARKGURU συμμετείχε με πέντε στελέχη του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και δημιούργησε μία εφαρμογή που επιτρέπει σε Δήμους καταστήσουν διαθέσιμες όλες της πληροφορίες για τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου του και να συνδεθούν με service

providers που αναπτύσσουν εφαρμογές που απευθύνονται στους πολίτες που αναζητούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους.

Μέσω της πλατφόρμας «Smart OnStreet Parking», οι Δήμοι εισάγουν τις ζώνες και το κόστος της ελεγχόμενης στάθμευσης για το δήμο τους, ενώ Service Providers και developers μπορούν να συμπεριλάβουν αυτά τα δεδομένα στις εφαρμογές στάθμευσης που παρέχουν στους οδηγούς.

Ταυτόχρονα με την Cloud πλατφόρμα, η ομάδα της PARKGURU ανέπτυξε 2 πρότυπα Mobile Apps, ένα για τον χρήστη (οδηγό οχήματος που θέλει να παρκάρει) καθώς και ένα για τον ελεγκτή της ελεγχόμενης στάθμευσης.

O Γιάννης Ζαρίφης, leader της ομάδας στο hackathon και διευθυντής Ανάπτυξης εφαρμογών της PARKGURU, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για τη διάκριση και βράβευση της PARKGURU στο hackathon της ΚΕΔΕ. O όγκος της δουλειάς του ολοκλήρωσε η ομάδα μας μέσα σε δύο ημέρες ήταν τεράστιος, αλλά σήμερα οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε πηγαίο κώδικα που είναι διαθέσιμος, λειτουργεί και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες στάθμευσης για τους δημότες τους».

«Θέλουμε να ευχηθούμε θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα μας για τη διάκρισή τοηςς αλλά και για την άρτια υλοποίηση της καινοτομικής ιδέας του Smart OnStreet Parking. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα μας παρέδωσε ανοικτό κώδικα ολοκληρωμένης εφαρμογής, συμβάλλοντας έτσι στην ιδέα του Hackathon #Smartcity και το συμφέρον των Δήμων», δήλωσε ο Γιάννης Ράμφος COO της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα