"No Man’s Land" του Χάρολντ Πίντερ


Μετά την τεράστια επιτυχία της αινιγματικής κωμωδίας του Χάρολντ Πίντερ Νο Man’s Land [Nεκρή ζώνη] στο Μπρόντγουεϋ, δύο σπουδαίοι βρετανοί ηθοποιοί, ο Ian McKellen [Ίαν Μακ Κέλλεν] και ο Patrick Stewart [Πάτρικ Στιούαρτ], επιστρέφουν στo West End, μαζί με τους Owen

Teale [Όουεν Τηλ] και ο Damien Molony [Ντέμιεν Μαλόνεϋ], για να παρουσιάσουν στο Wyndham’s Theatre την απολαυστική αναβίωση του έργου του Πίντερ από τον σκηνοθέτη Sean Mathias [Σων Μαθάιας].

Η παράσταση, που απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Λονδίνο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 9:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο της Σειράς National Theatre Live.
Μετά το τέλος του έργου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει –πάντα σε απευθείας μετάδοση– συζήτηση με τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της παραγωγής, η οποία φέτος περιοδεύει σε ολόκληρη τη Βρετανία.
Η νεκρή ζώνη [Νο Man’s Land] αποτελεί μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Νο Man’s Land
Ένα καλοκαιρινό βράδυ, δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, συναντιούνται σε μια παμπ του Χάμπστεντ και αποφασίζουν να συνεχίσουν τη βραδιά τους πίνοντας και συζητώντας στην έπαυλη του Χιρστ που βρίσκεται εκεί κοντά. Καθώς περνά η ώρα, αρχίζουν να μεθούν και να διηγούνται ιστορίες που μοιάζουν απίστευτες. Μέσα από την έντονη συζήτησή τους, αποκαλύπτεται ένα κρυφό παιχνίδι εξουσίας. Η σύγκρουσή τους κλιμακώνεται και η κατάσταση περιπλέκεται, όταν εμφανίζονται στην έπαυλη δύο νέοι άνδρες με απειλητικές διαθέσεις.
NT LIVENo Man’s Land (Nεκρή ζώνη)
του Χάρολντ Πίντερ (1930-2008)
Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά με διάλειμμα 20 λεπτών
Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών

Συντελεστές
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Σπούνερ IAN MCKELLEN
Χιρστ PATRICK STEWART
Μπριγκς OWEN TEALE
Φόστερ DAMIEN MOLONY

Σκηνοθεσία: SHEAN MATHIAS
Σκηνικά–κοστούμια: STEPHEN BRIMSON LEWIS
Σχεδιασμός φωτισμών: PETER KACZOROWSKI
Ηχητικός σχεδιασμός–μουσική σύνθεση: ADAM CORK
Σχεδιασμός προβολών: ΝINA DUNN
Διευθύντρια κάστινγκ: ANNE MCNULTY CDG
Βοηθός σκηνοθέτη: ALEXANDER LASS
Παραγωγός: STUART THOMPSON
PLAYFUL PRODUCTIONS

info
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Με αγγλικούς υπότιτλους


Τιμές εισιτηρίων
15 € και 8 € (φοιτητικά).

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα