Mercedes-Benz GLC 250 d Coupe: Αθλητικό SUV με πολυτελή καταγωγή


Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe είναι γενναιόδωρη τόσο στον τομέα της πολυτέλειας και του εξοπλισμού όσο και στον τομέα των εξελιγμένων κινητήρων σε συνδυασμό με την «έξυπνη» τετρακίνηση . Σαφώς, στην εξωτερική εμφάνιση εκείνο που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η κουπέ σχεδίαση του μοντέλου, που προσδίδει σε ένα πολυτελές SUV αθλητική εμφάνιση.


Οι μεγάλες διαστάσεις του - με το μήκος του να αγγίζει τα 4,7 μέτρα και το μεταξόνιο των 2,8 μέτρων - υπόσχονται μια ιδιαίτερα καμπίνα με χώρους υψηλού επιπέδου. Και στην κουπέ έκδοση ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων COMAND Online που μέσω του περιστροφικού διακόπτη και του touchpad με λειτουργία αφής, o οδηγός μπορεί να χειρίζεται όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες – που προβάλλονται μέσω μιας οθόνης επτά ιντσών.

Το σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης αυξάνει τις δυνατότητες κίνησης του μοντέλου στις δύσκολες – και εκτός δρόμου – διαδρομές. Ειδικότερα, το 4MATIC κατανέμει τη ροπή σε ποσοστό 45:55 εμπρός/πίσω. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες, (slippery, off road, incline και trailer), όπου η καθεμιά, ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού και τη λειτουργία του κιβωτίου.

Άλλος ένας σύμμαχος στις εκτός δρόμου διαδρομές και η απόσταση από το έδαφος των 18 εκατοστών ενώ η προαιρετική αερανάρτηση AIR BODY CONTROL, κάνει ακόμη πιο εύκολη την οδήγηση. Χαρισματικό σε επιδόσεις είναι το ντίζελ μοτέρ των 2,1 λίτρων με ισχύ 204 ίππους. Εδώ, τα 510 Nm ροπής εκτοξεύουν το επιβλητικό γερμανικό μοντέλο με το πάτημα του γκαζιού, που συνδυάζεται με ένα εννιάρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 7,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι στα 222χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέταλο Μαλιακού, ένα κουφάρι κακών αναμνήσεων
Volkswagen Touareg: Κάνει τον… Κινέζο!
Το Volvo XC60 περήφανο για τον τίτλο World Car of The Year
Mercedes-Benz C-Class: Ανανέωση με οικολογικές ευαισθησίες

Keywords
Τυχαία Θέματα