Mercedes-Benz G-Class: Με οδηγό το παρελθόν!

11:17 2/2/2018 - Πηγή: Pagenews

Η Mercedes-Benz κρατάει ισχυρούς δεσμούς με το παρελθόν. Και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η νέα G-Class , το καθαρόαιμο off-road μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες – από τα τέλη της δεκαετίας του 70.

Η νέα G-Class μένει πιστή στην πρώτη σχεδιαστική της …ταυτότητα. Είναι ογκώδης, σίγουρα πιο σύγχρονη στο εμπρός τμήμα, διαθέτει περισσότερες πινελιές life- style, αλλά

παραμένει στις «γραμμές» που έχει χαράξει ο πρόγονος της.

Η νέα G-Class, όπως και όλα τα μοντέλα των Γερμανών, βρίθει σε συστήματα υποβοήθησης, ενώ έχει ανεβασμένο τον πήχη των τετρακίνητων ικανοτήτων του.

Για παράδειγμα , ένα νέο στοιχείο στην τετρακίνηση είναι η δυνατότητα κλειδώματος της ροπής 40% στον εμπρόσθιο άξονα και 60% στο οπίσθιο άξονα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα. Επίσης, θα φέρει τρία διαφορικά, ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση καθώς και καινούργιους άξονες.

Το αυτόματο κιβώτιο θα είναι 9G-TRONIC (εννέα σχέσεων) με μετατροπέα ροπής.

Η μέγιστη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ανέρχεται πλέον στα 24,1 εκατοστά, στοιχείο που δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ στην προσπέλαση δύσβατων σημείων. Για τους πιο μυημένους της τετρακίνησης, να σημειωθεί ότι οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής αντίστοιχα είναι 31 και 30 μοίρες.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα μοτέρ με τα οποία θα εξοπλίζεται το νέο μοντέλο. Για την ιστορία, η G-Class είναι από τα …αρχαιότερα τετρακίνητα μοντέλα, με την πρώτη γενιά να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 1979.

Keywords
Τυχαία Θέματα