Mercedes-Benz - "Mille Miglia": Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!


Για περισσότερες από εννέα δεκαετίες, η Mercedes-Benz πέτυχε πολλές διακρίσεις στον ιταλικό αγώνα δρόμου "Mille Miglia" από τη Μπρέσια στη Ρώμη με πληρώματα και μοντέλα από τις πιο ιστορικές στιγμές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μεταξύ των ιστορικών διακρίσεων, είναι η νίκη του Rudolf Caracciola ως ο πρώτος μη Ιταλός οδηγός, το 1931, και η εντυπωσιακή επιτυχία του Stirling Moss και του Denis Jenkinson το 1955, με την καθολική νίκη και τον... αήττητο χρόνο - ρεκόρ των 10 ωρών, 7 λεπτών και 48 δευτερολέπτων.

Με γνώμονα

τους ιστορικούς δεσμούς, η Mercedes-Benz υποστηρίζει και φέτος το "Mille Miglia" ως χορηγός αυτοκινήτων. Το εμπορικό σήμα της Στουτγάρδης συνεχίζει τη συνεργασία με τους διοργανωτές και το 2018.

Η Mercedes-Benz θα είναι παρούσα στην γραμμή εκκίνησης και τερματισμού στη Μπρέσια, και κατά μήκος της διαδρομής περίπου 1.600 χιλιομέτρων.

Το 2018, ένα μεγάλο τμήμα των ιστορικών οχημάτων της Mercedes-Benz SSK (W 06), 300 SL "Gullwing" (W 198), 190 SL (W 121) και 220 "Ponton" (W 180) θα πάρει μέρος στη γραμμής εκκίνησης,στη Μπρέσια..

Η σημερινή έκδοση του "1000 Miglia" τρέχει σε μια διαδρομή που ακολουθεί στενά εκείνη του αρχικού αγώνα δρόμου. Φέτος, το πρώτο μέρος (16 Μαΐου ) θα έχει αφετηρία όπως προαναφέραμε, την Μπρέσια και στη συνέχεια τα κλασικά μοντέλα θα βρεθούν στη Ρώμη τη δεύτερη μέρα (17 Μαΐου).

Ιστορικοί δεσμοί μεταξύ του "Mille Miglia" και της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz και το "Mille Miglia" συνδέονται πολύ στενά με την κοινή ιστορία τους. Η γερμανική μάρκα έχει λάβει μέρος από το 1930 και επομένως σχεδόν από την πρώτη κιόλας στιγμή του αγώνα.

Σε εκείνη την προπολεμική εκδήλωση, ο οδηγός Rudolf Caracciola με τον συνοδηγό Christian Werner τερμάτισε στην 6η θέση με Mercedes-Benz SSK ("Super Sport Short").

Ένα χρόνο αργότερα η Caracciola κέρδισε το Mille Miglia ως ο πρώτος μη Ιταλός οδηγός με τον συνοδηγό Wilhelm Sebastian οδηγώντας ένα Mercedes-Benz SSKL ("Super Sport Short Light").

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Λιβανού

Keywords
Τυχαία Θέματα