Mercedes-Benz - AutoUnion: Μια ευεργετική συγχώνευση πριν από 60 χρόνια


Ιστορικά, η Auto - Union δημιουργήθηκε προπολεμικά (και συγκεκριμένα το 1932) από τη συγχώνευση τεσσάρων εταιρειών, μεταξύ αυτών και την Audi (εξ ου και οι τέσσερις κύκλοι του σήματος της φίρμας). H Auto Union AG ήταν - έως και το 1958 - ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Mercedes-Benz με τα σήματα Audi, DKW, Horch και Wanderer.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών ξεκίνησε

τον Απρίλιο του 1958. Τρία χρόνια, αργότερα, το 1961, το σημαντικότερο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Ντίσελντορφ κατασκευάστηκε σε χώρο που λειτουργούσε προηγουμένως η Auto Union .

Να σημειωθεί ότι, η Mercedes-Benz συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των μοντέλων Audi της δεκαετίας του 1960.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και την επενασύσταση της φίρμας, η Auto Union GmbH και πιο συγκεκριμένα το 1949, κατασκεύασε λίγα μοντέλα, μεταξύ αυτών και το Auto Union 1000 ( Από το 1958 έως το 1963).

Πάντως, το μεγάλο «αγκάθι» και θέμα – που ήταν σε ημερησία διάταξη στα συμβούλια των εταιρειών – ήταν αν η Daimler-Benz AG θα κρατούσε, μετά την συγχώνευση της, και στη γκάμα των μοντέλων της Auto Union τους δίχρονους, τρικύλινδρους κινητήρες.

Πάντως, εκείνη την περίοδο, το εργοστάσιο του Ingolstadt δεν ήταν διατεθειμένο να παραιτηθεί από τον δίχρονο κινητήρα. Το 1960, η Auto Union κατέστη θυγατρική της Daimler-Benz AG, με την τελευταία να κρατάει τη γραμμή παραγωγής της φίρμας.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

Keywords
Τυχαία Θέματα