Mαριάνο Ραχόι: "Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία, δημοκρατική και ελεύθερη"


Στη διάρκεια συγκέντρωσης του δεξιού Λαϊκού Κόμματός του (PP) ενόψει των περιφερειακών εκλογών που προκήρυξε για τις 21 Δεκεμβρίου, ο Μαριάνο Ραχόι ζήτησε επίσης από τις επιχειρήσεις «να μην εγκαταλείψουν» την Καταλονία, την ώρα που περίπου 2.400 εξ αυτών το έχουν ήδη πράξει από την αρχή της κρίσης, και από τους Ισπανούς να μην μποϊκοτάρουν τα καταλανικά προϊόντα.

«Θέλουμε να ξαναβρούμε την Καταλονία όλων, δημοκρατική και ελεύθερη», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι καλώντας τους Ισπανούς να συνεχίσουν να αγοράζουν καταλανικά προϊόντα.

«Θέλουμε

μαζική συμμετοχή για να αρχίσει μια νέα πολιτική εποχή ηρεμίας, ομαλότητας, συνύπαρξης και σεβασμού (...) Πρέπει επειγόντως να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην Καταλονία ... να μειώσουμε την κοινωνική ένταση και να σταματήσουμε τη ζημιά στην οικονομία».

«Θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, αν η σιωπηρή πλειοψηφία μετατρέψει τη φωνή της σε ψήφο», είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές της παραμονής της Καταλονίας στους κόλπους της Ισπανίας σ' αυτή την περιφέρεια, που είναι βαθιά διχασμένη στο θέμα της ανεξαρτησίας.

Για το PP, η προεκλογική εκστρατεία προαναγγέλλεται δύσκολη: στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία είχε λάβει 8,5% χάνοντας πολλές ψήφους από τον νεαρό φιλελεύθερο σχηματισμό Ciuadanos, που είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη στην περιφέρεια, τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας και κατηγορεί το Λαϊκό Κόμμα για διαφθορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα