Koriopolis: Τι κατέθεσε ο Θωμαΐδης

16:14 8/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, που είναι γνωστή και ως Koriopolis.

Ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η ΕΠΟ δεν ερευνούσε ποτέ υποθέσεις ύποπτων αγώνων, κρατώντας στα συρτάρια σχετικές εκθέσεις της UEFA.

«Αυτό γινόταν λόγω της σχέσης της ΕΠΟ με τους παράγοντες

των ομάδων που αναφέρονταν σε αυτούς τους φακέλους και οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει γνωστό, ότι κάποια παιχνίδια θεωρούνταν ύποπτα» είπε ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Θωμαϊδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα στοιχεία της εταιρίας Sportradar για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες, τα οποία, εντάχθηκαν σε φακέλους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που υποδείκνυαν ύποπτες περιπτώσεις, καθώς η εταιρία αυτή είναι συμβεβλημένη με την UEFA.

Ο μάρτυρας εξήγησε, πως η συγκεκριμένη εταιρία αξιολογεί τη ροή του στοιχηματισμού και τα υπέρογκα πονταρίσματα, ειδικά αν αυτά αφορούν αποτελέσματα που δεν είναι τα πιο αναμενόμενα και τόνισε πως οι φάκελοί της είναι πλήρως αξιοποιήσιμοι «όπως στην περίπτωση της αλβανικής Σκεντερμπέου, που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο Αχιλλέας Μπέος, που κατά την δικογραφία, μαζί με τον Γιώργο Τσακογιάννη, είναι αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση, συνολικά 40 ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Βόλου και άλλες ομάδες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στα μέσα Μαρτίου, οπότε έχει κληθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά και άλλοι μάρτυρες, όπως ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Γιώργος Σπανός, κ.α.

Keywords
Αναζητήσεις
θωμαιδης κοριοπολις
Τυχαία Θέματα