Kόντρα Κεγκέρογλου με Σαντορινιό και Παππά στη Βουλή

13:21 7/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την υπόθεση του NOOR 1, τις παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον κρατούμενο Μάκη Γιαννουσακη, αλλά και τις εξελίξεις με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για τις παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον

κρατούμενο Μάκη Γιαννουσάκη (σ.σ. ο δεύτερος έχει καταγγείλει τον πρώτο για εκβιασμό) επιτέθηκε στον ερωτώντα βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

«Βλέπω και λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η Ελληνική Ακτοφυλακή στέλεχος της οποίας είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός για να προσθέσει: «Μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου η ενασχόλησή σας είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα. Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχετε πρόβλημα για το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου».

Όσα είπε ο κ Σαντορινιός προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ.Σαντορινιό θρασίμι. «Να πας στο βούρκο σου θρασίμι αντί να απαντάς μας κάνεις και υποδείξεις», είπε στον αναπληρωτή υπουργό.

Αντιπαράθεση όμως είχε ο κ.Κεγκέρογλου και με το Νίκο Παππά. Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής είπε στον κ. Κεγκέρογλου «όπως εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες όπως αυτή των τηλεοπτικών αδειών έτσι κι εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας».

«Εσείς είστε ο κανονικός υπουργός προπαγάνδας», του απάντησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Νίκος Παππάς: Όπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα έτσι κι εσείς να αναγνωρίσετε τις νέες θέσεις εργασίας



Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας «στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα. Όπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες - και αναφέρομαι στην απόφαση των τηλεοπτικών αδειών - και κάνουμε τα απαραίτητα έτσι και εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας. Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια της πολιτείας να βρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον».

«Εσείς είστε κανονικός υπουργός προπαγάνδας» σχολίασε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Εγώ δεν ανέφερα τίποτα για την ανεργία. Εσείς τα είπατε και καλά κάνατε. Ξεχάσατε να πείτε ότι αυξήθηκε η ωριαία απασχόληση αυξήθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι και πάρτε τα επίσημα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ. Δεν θα αλλάξει η εικόνα αν η πολιτεία δεν φροντίσει να συνδέσει την ανάπτυξη με την εργασία. Όμως έκανα συγκεκριμένη ερώτηση. Μια άλλη ημέρα θα σας κάνω ερώτηση για την ανεργία αν και νόμιζα ότι με το θέμα αυτό ασχολείται η κυρία Αχτσιόγλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα