Huawei: Το Face ID μας είναι καλύτερο από της Apple


Η Huawei προχώρησε στην παρουσίαση ενός μέρους της δικής της πρότασης για μία κάμερα με ικανότητα depth-sensing, η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου TrueDepth την οποία έχει αναπτύξει η Apple και έχει ενσωματώσει στο iPhone X.

Η τεχνολογία της Huawei χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υπέρυθρων

και τεχνολογίας προβολής ώστε να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο «χάρτη» του προσώπου του χρήστη, αλλά με ικανότητα λήψης 300.000 σημείων. Δηλαδή 10 φορές περισσότερα σημεία λήψης σε σχέση με την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Apple.

Όπως αναφέρει το Engadget, η τεχνολογία της Huawei απαιτεί χρόνο δέκα δευτερολέπτων για να δημιουργήσει την πιο ακριβή, τρισδιάστατη απεικόνιση του προσώπου, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερο από τον χρόνο που απαιτεί το TrueDepth.

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί, πάντα σύμφωνα με την Huawei, είναι αρκετά ασφαλής ώστε να χρησιμοποιείται για εφαρμογές πληρωμών και είναι αρκετά γρήγορο στο να ξεκλειδώσει μία συσκευή. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και μία εκδοχή του Animoji που επίσης έχει παρουσιάσει η Apple.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία που παρουσιάστηκε δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη σε καμία συσκευή, ενώ δεν ανακοινώθηκε ούτε σε ποιες συσκευές θα ενσωματωθεί μελλοντικά. Ουσιαστικά επρόκειτο για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών που θα έχει η μελλοντική λύση αναγνώρισης προσώπου της Huawei, που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα