Google Photos: Νέα δυνατότητα δυνατότητα για εκτύπωση άλμπουμ


Επιπλέον, η υπηρεσία θα παρέχει στον χρήστη προτάσεις για άτομα με τα οποία θα μπορούσε να μοιραστεί τις φωτογραφίες, βασιζόμενη στην τοποθεσία ή στην ανίχνευση προσώπου.

To Google Photos μετρά 500 εκατ. χρήστες το μήνα, ενώ κάθε μέρα γίνεται back up 1,2 δισ. φωτογραφιών τη μέρα σύμφωνα με τον επικεφαλής των προγραμματιστών του Google Photos, Aravind Krishnaswamy.

Κοινές

Βιβλιοθήκες (Shared libraries): Αυτή η νέα λειτουργία, θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα χρήστη να συνδέει τον λογαριασμό του με έναν άλλο χρήστη, ώστε ο δεύτερος να μπορεί να βλέπει τις φωτογραφίες αμέσως μόλις ο πρώτος τις ανεβάζει. Ο χρήστης μπορεί να περιορίσει ποιος φωτογραφίες θα μοιράζεται, ή να μοιράζεται φωτογραφίες από μια ημερομηνία και μετά, ώστε να κρατήσει το παρελθόν του κρυφό.

Διαμοιρασμός βάσει αναγνώρισης προσώπου: Η λειτουργία αυτή θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί αυτόματα μια συλλογή φωτογραφιών και να προτείνει τον διαμοιρασμό τους με άλλα άτομα, βασισμένο στην αναγνώριση προσώπου.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η νέα αναβάθμιση θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα εκτύπωσης άλμπουμ, με την ελάχιστη τιμή του άλμπουμ στα 9,99 δολάρια. Η υπηρεσία αφορά μόνο σε άλμπουμ κι όχι σε μεμονωμένες φωτογραφίες.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιες φωτογραφίες να τοποθετήσει στο άλμπουμ, ή μπορεί να επιλέξει από τα ήδη υπάρχοντα άλμπουμ που έχει δημιουργήσει η Google.

Το Google Lens, το οποίο επίσης παρουσίασε χτες η Google αναμένεται επίσης να προστεθεί και στο Google Photos μέσα στο 2017.

Όλες οι νέες δυνατότητες θα προστεθούν σταδιακά στο web και στις εκδόσεις για Android και iOS του Google Photos, εντός των επόμενων εβδομάδων. Στις ΗΠΑ η δυνατότητα εκτύπωσης άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα