Euroleague: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός οι πιο σταθεροί της νέας μορφής

20:27 7/4/2018 - Πηγή: Pagenews

Πριν από δύο χρόνια, η Εuroleague πέρασε στη νέα εποχή της με το νέο format και την κλειστή λίγκα 16 ομάδων, όπου όλοι παίζουν με όλους από δύο φορές στην κανονική περίοδο πριν από τα πλέι οφ. Η φετινή σεζόν (2017/2018) ήταν η δεύτερη υπό το νέο... καθεστώς και υπάρχουν 13 ομάδες που έκαναν το 2Χ2 με παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική λίγκα, τόσο το 2016/2017 όσο και το 2017/2018.

Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός,

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια, Εφές, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο και Ερυθρός Αστέρας είναι οι ομάδες που έχουν πια διετή εμπειρία από το νέο format.

Με τη λήξη της φετινής regular season, βγαίνει το συμπέρασμα πως οι «αιώνιοι» είναι τα... τέρατα συνέπειας της διοργάνωσης.

Mόνο οι δυο ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο και της περσινής και της φετινής σεζόν με ίδιο ρεκόρ και ίδια τελική θέση. Έτσι, για δεύτερη σερί σεζόν, θα μπουν αμφότερες με αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Euroleague και με καλές πιθανότητες για να βρεθούν στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη πτώση ήταν η Εφές που πέρσι τερμάτισε 6η με ρεκόρ 17-13, αλλά φέτος σημείωσε 10 λιγότερες νίκες (7-23) και βρέθηκε στην τελευταία θέση. Τη μεγαλύτερη άνοδο, από την άλλη, είχε η Ζαλγκίρις Κάουνας που πέρσι έμεινε 10η με 14-16, αλλά φέτος βρήκε τέσσερις περισσότερες νίκες (18-12) και τερμάτισε 8η.

Πολύ συνεπής και η Μπασκόνια που τερμάτισε 7η και στις δυο περιπτώσεις αν και φέτος είχε μία λιγότερη νίκη (16 έναντι 17 που είχε πέρσι). Σταθερές, αλλά σε χαμηλές πτήσεις έμειναν Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο. Λίγο καλύτερα τα πράγματα για την Μακάμπι, χωρίς αυτό να αρκεί όμως για τα πλέι οφ, ενώ οι αποχωρήσεις βασικών παικτών οδήγησαν τον Ερυθρό Αστέρα σε πέντε λιγότερες νίκες σε σχέση με πέρσι (11 έναντι 16).

Keywords
Τυχαία Θέματα