Euroleague: Ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει ζωντανός


Να αφήσει πίσω του το παιχνίδι της Τρίτης και την ήττα σε αυτό και να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσέ θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (21:00, NOVASPORTS 2) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τους Τούρκους με στόχο να μείνει... ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν υπάρχει περιθώριο νέας ήττας, αφού

μετά η υπόθεση πρόκριση θα χρειάζεται ένα θαύμα για να επιτευχθεί. Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που μίλησε μεταξύ άλλων με το Νίκο Παππά, ενώ εκεί ήταν και ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος τα είπε με τον Αντώνη Φώτση, αλλά και τους Κέι Σι Ρίβερς και Κένι Γκάμπριελ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει εστιάσει στο μικρό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο αγώνων σε δύο τομείς: την ψυχολογία της ομάδας, που πρέπει να αφήσει στην άκρη την απογοήτευσή της και να πεισμώσει για το 1-1, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι.

Είναι σαφές από την εικόνα του πρώτου πενταλέπτου και του δευτέρου ημιχρόνου πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του. Να είναι πιο συγκεντρωμένος και μαχητικός στην άμυνα, αλλά-επειδή το πρώτο ματς χάθηκε κυρίως από την επίθεση-να λειτουργήσει καλύτερα στην άλλη πλευρά του παρκέ. Να πάει σε πιο ώριμες επιλογές, να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, να στοχεύσει στις αδυναμίες των αντιπάλων και να έχει πιο καθαρό μυαλό εκμεταλλευόμενος τα δικά του ατού, όπως το μεγαλύτερο rotation.

Ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς και ο Ισπανός Μπέντζαμιν Χιμένεθ ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διαιτητεύσουν στον δεύτερο αγώνα της σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα