Eurogroup: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση - Ντάισελμπλουμ: "Πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα βήματα σε έναν αριθμό θεμάτων από την Ελλάδα"


Μετά το Eurogroup στο Ταλίν, ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως για το ζήτημα της Ελλάδας, υπήρξε ενημέρωση από τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση.

«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους» δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα βήματα σε έναν αριθμό θεμάτων», είπε.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα με τον πρώην επικεφαλής της

ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. «Εκφράσαμε ανησυχία για τις δικαστικές υποθέσεις» είπε ο Επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας για την υπόθεση Γεωργίου. «Σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» τόνισε αλλά πρόσθεσε ότι «τέτοιες υποθέσεις μπορούν να βλάψουν τη φήμη της Ελλάδας και αν δεν βρεθεί κάποια λύση μπορεί να βλάψουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις τάξεις των επενδυτών».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει αλλά να προστατευθεί η ανεξαρτησία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ και περιέγραψε το συγκεκριμένο ζήτημα ως ένα «αίτημα που τίθεται διεθνώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα