Elon Musk για την ΑΙ Google Clips κάμερα: Δεν μοιάζει καν “αθώα”


Καχύποπτος φαίνεται να είναι ο CEO της Tesla και της Space X, Elon Musk, ο CEO της Tesla και της Space X, για την τεχνητή νοημοσύνη, εκφράζοντας τις ανησυχίες του ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να σταθεί η αφορμή για να ξεκινήσει ακόμη και ο 3ος παγκόσμιος

πόλεμος. Έτσι, όταν η Google παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα την νέα της Google Clips κάμερα που βασίζεται στην χρήση ψηφιακής βοηθούν, όπως πολύ σωστά φαντάζεστε ο Musk δεν ήταν και πολύ ενθουσιασμένος.

Δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει την εταιρεία πως δεν δείχνει κανέναν σεβασμό ως προς το θέμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Ο Musk μέσω του λογαριασμού του στο Twitter αναφέρθηκε σε ένα βίντεο με τα Clips που δημοσιεύτηκε από το Verge. “Αυτό δεν φαίνεται καθόλου και τόσο αθώο”, αυτό ήταν το σχόλιό του για το προϊόν της Google.

Με την κάμερα αυτή η Google απευθύνεται σε γονείς ή σε κατόχους κατοικίδιων ζώων, αλλά ο Musk μάλλον δεν είναι πεπεισμένος, καθώς η κάμερα μπορεί να αποτελεί εν μέρει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να τραβά εικόνες της συντρόφου του χωρίς αυτή να το γνωρίζει και ούτω καθεξής.

Google's new camera uses AI to automatically take photos of your life pic.twitter.com/ihkRZz16sL

— The Verge (@verge) October 7, 2017


Η κάμερα βέβαια έχει μια φωτεινή ένδειξη LED όταν βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι πάντα επαρκές. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια κάμερα για να τραβήξει υλικό χωρίς ο άλλος να το γνωρίζει, σίγουρα δεν χρειάζεται μια ΑΙ κάμερα για αυτό.

Η Google δεν απάντησε στο σχόλιο του Elon Musk.

Keywords
Τυχαία Θέματα