Drones για τις αγροτικές καλλιέργειες


Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με την χρήση ενός smartphone, οι αγρότες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις αγροτικές εργασίες, όπως το πότισμα μέχρι και την επιθεώρηση της υγείας των φυτών.

Με τις νέες τεχνικές, οι αγρότες μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή τους και να έχουν καλύτερη απόδοση με μικρότερο κόστος.

Για να χρησιμοποιήσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, οι αγρότες απλά πρέπει να σχεδιάσουν το σχήμα των καλλιεργειών τους στο τηλέφωνό τους και ο drone θα κάνει τα υπόλοιπα – συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στο σταθμό βάσης.

Για

τους αγρότες που ήδη γνωρίζουν πώς να πετάξουν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπάνω και να αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τις φυτείες τους.

Η Poladrone είναι μια Μαλαισιανή startup που φτιάχνει λογισμικό για την ανάλυση των φυτειών φοινικέλαιου. Κοιτάζοντας τις εικόνες που λαμβάνονται από ψηλά, μπορεί να υπολογίζει τον αριθμό των φοινίκων, να καθορίζει την υγεία των καλλιεργειών και να προειδοποιήσει τους αγρότες, εάν εντοπίσει μπλοκαρισμένα μονοπάτια.

Ο ιδρυτής Jinxi Cheong, εξήγησε ότι το λογισμικό αναγνώρισης εικόνας μπορεί να καταλάβει την υγεία των φυτών που βασίζεται σε παράγοντες όπως το χρώμα των φύλλων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα