"Αλαλούμ" με το "Washington Group"-Ματαιώθηκε η Σύνοδος... Σόιμπλε


"Αλαλούμ" με τη Σύνοδο του Βερολίνου για το ελληνικό ζήτημα, καθώς πληροφορίες της Deutsche Welle αναφέρουν την Τετάρτη πως η συνάντηση της "αφρόκρεμας" των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ύστερα από πρόσκληση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τελικά δεν θα γίνει.

Σημειώνεται πως στο λεγόμενο «Washington Group», στο οποίο θα απουσίαζε η Αθήνα, καθώς και το ΔΝΤ, δηλαδή η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά θα δήλωναν το "παρόν" οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ, οι δανειστές θα επιχειρούσαν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό τόπο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, με κίνητρο την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, την οποία επιθυμεί διακαώς πρωτίστως η Γερμανία. Γιατί; Διότι αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει και σε αυτό το μνημόνιο, τότε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα βρεθεί στην πολύ δυσχερή θέση να πείσει τους φορολογουμένους της χώρας του ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο, από τη στιγμή που ο βασικός χρηματοδότης της Αθήνας θα απουσιάζει. Συνεπώς, ο Σόιμπλε θα βρεθεί ενώπιον πολιτικών αποφάσεων, ενώ ακολουθούν οι γερμανικές εκλογές.

Σημειώνεται πως την είδηση για σύγκλιση της Συνόδου δεν την σχολιάσαν καν κυβερνητικές πηγές χθες το βράδυ, ενώ το ΥΠΟΙΚ, φανερά αμήχανο και "μουδιασμένο" έκανε λόγο για "προγραμματισμένη συνάντηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα