Athens Military Music Festival: Στην Αθήνα το 1ο Band Marathon (pics&vid)


Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, θα χαρίσει άρωμα Ελλάδος στο Athens Military Music Festival. Μαζί του η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Με φόντο το Ζάππειο Μέγαρο, το πρωτόγνωρο φεστιβάλ θα συνδυάσει στρατιωτική, κλασσική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική με εντυπωσιακές παρελάσεις, ιδιαίτερες χορογραφίες, φαντασμαγορικούς φωτισμούς και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση στην Ελλάδα

συμμετέχουν η Επίσημη Mπάντα του Προέδρου του Καζακστάν, η γυναικεία Ορχήστρα Τυμπανιστών «Yerevan Drums» της Αρμενίας, η Χορωδία Κοζάκων της Μόσχας, η National Guard Band της Ρωσίας. Οι μοναδικοί στο είδος τους και άκρως εντυπωσιακοί Σημαιοφόροι από το Κόρι και τη Σερμονέτα της Ιταλίας θα εντυπωσιάσουν το κοινό με τη θεαματική τους παρέλαση και τον πρωτόγνωρο «χορό» σημαιών στους αιθέρες. Μία από τις πλέον αναγνωρισμένες στη χώρα μας αλλά και διεθνώς παιδικές χορωδίες, η Χορωδία ROSARTE αναμένεται να ενθουσιάσει τους θεατές του φεστιβάλ.



Η Επίσημη Μπάντα του Προέδρου του Καζακστάν αποτελείται από ένα συγκρότημα χάλκινων, μία συμφωνική ορχήστρα και μία χορευτική ομάδα λαϊκών παραδοσιακών χορών. Πήρε σάρκα και οστά το 1992 και με ένα ρεπερτόριο πλούσιο και πολυποίκιλο - συνθέσεις κλασικής μουσικής, οι εθνικοί ύμνοι όλων των κρατών, στρατιωτικά μαρς, παραδοσιακή αλλά και ποπ μουσική- εμφανίζεται σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις εντός Καζακστάν αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως στην Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Αυστρία, Βέλγιο, Μαλαισία, Ινδία, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και αλλού.

Το συγκρότημα «Yerevan Drums» μας έρχεται από την Αρμενία και ιδρύθηκε το 2009. Η σύνθεση της μπάντας είναι άκρως πρωτότυπη: αποτελείται από 15 τυμπανίστριες, που επιλέχθηκαν από μουσικά σχολεία του Ερεβάν. Τα κορίτσια της μπάντας, 15 έως 25 ετών, έχουν μουσική παιδεία και καταπληκτική αίσθηση του ρυθμού. Το καλλιτεχνικό θέαμα που παρουσιάζουν θα ενθουσιάσει και θα ξεσηκώσει τους θεατές του 1ου Athens Military Music Festival.

«Moscow Cossack Choir» –μόλις εμφανιστεί στη σκηνή η Χορωδία των Κοζάκων της Μόσχας ένα «ρεύμα από φωτεινή ενέργεια» θα διαπεράσει τους θεατές του φεστιβάλ. Έρχονται στο Athens Military Band Festival με ένα «οπλοστάσιο» πολύ πλούσιο: Κλασικά αλλά και παραδοσιακά μουσικά όργανα -ακορντεόν, κιθάρα, τύμπανα, μπάσο, μπαλαλάικα, τρομπέτα, τρομπόνι, ζαλέϊκα, φλάουτο, τύμπανα - ! Ενθουσιώδη παραδοσιακά ρωσικά λαϊκά τραγούδια! Ρωμαλέοι Κοζάκικοι χοροί! Τα περίφημα ακροβατικά με το σπαθί και το σαγόνι, που κόβουν την ανάσα - flankirovkoy! Οι μόνοι χαρακτηρισμοί που μπορούν να δοθούν στο θέαμα που προσφέρουν, είναι: Εκπληκτικό! Συναρπαστικό! Φαντασμαγορικά!

Η National Guard Band της Ρωσίας πρωτοδημιουργήθηκε το 1926. Στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου σχημάτισαν μία τζαζ μπάντα που έπαιζε για τους στρατιώτες του Ερυθρού Στρατού των Εργατών και των Αγροτών. Το συγκρότημα δίνει το παρών σε όλες τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές δημόσιες εκδηλώσεις, όπως η υποδοχή ξένων αντιπροσωπειών και τα φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής.

Το 1976 μερικοί ενθουσιώδεις νέοι, θιασώτες της μεσαιωνικής τέχνης παιχνιδιών με σημαίες, ίδρυσαν το συγκρότημα των Σημαιοφόρων της πόλης Κόρι με στόχο την αναπαράσταση αυτής της παράδοσης. Έκτοτε είναι ένα από τα διασημότερα λαογραφικά συγκροτήματα στην Ιταλία και ένα από τα πιο περιζήτητα στο εξωτερικό. Τα λαμπερά κοστούμια, η μουσική, το πέταγμα σημαιών μπροστά από το ακροατήριο, αναπαριστούν την ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Η ομάδα αποτελείται από κήρυκα, σαλπιγκτές, τυμπανιστές και σημαιοφόρους.

Η Παιδική Χορωδία ROSARTE, η οποία έχει 15 χρόνια πορείας υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα, αποτελείται από 230 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών. Λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό της. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει δύο φορές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (το 2008 & το 2014). Τον Δεκέμβριο του 2016 η Rosarte και η Μαέστρος της, Ρόζη Μαστροσάββα είχαν την ύψιστη τιμή να βραβευτούν από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό. Τον Ιούλιο του 2018 η Rosarte θα συμμετάσχει στους 10ους Ολυμπιακούς Χορωδιακούς Αγώνες στο Tshwane της Ν. Αφρικής. Αυτή η συμμετοχή τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου Της Δημοκρατίας, κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου και η Αθήνα υποδέχεται το Athens Military Music Festival! Ένα μοναδικό θέαμα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα. Σχηματισμοί με απόλυτη ακρίβεια, ρυθμό, συγχρονισμό, εκτελεσμένοι από στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα γεμάτα μουσικότητα, αρμονία, ένταση, χάρη, ομορφιά και δύναμη!

Athens Military Band Festival
18 και 19 Μαΐου
Ζάππειο Μέγαρο

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 120 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων (όλες οι θέσεις είναι καθημένων):

Ζώνη Γ' (σε αυτήν τη ζώνη οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες)

Προπώληση: 12 ευρώ

Ταμείο: 15 ευρώ

Τιμές αριθμημένων θέσεων

Ζώνη Β'

Προπώληση: 15 ευρώ

Ταμείο: 20 ευρώ

Ζώνη Α'

Προπώληση: 20 ευρώ

Ταμείο: 25 ευρώ

Περισσότερα πολιτιστικά νέα και δρώμενα στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα