Apple: Emoji για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες


H Apple θέλοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και την επικοινωνία τους με τα νέα emoji που πρότεινε στο Unicode Consortium για να γίνουν διαθέσιμα σε μελλοντική αναβάθμιση.

Η προσθήκη των emoji που προτείνει η Apple έχει σκοπό την πιο έντονη εκπροσώπηση των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, αναφορικά με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος παρά το γεγονός

ότι διαθέτει μια πληθώρα επιλογών για τα συγκεκριμένα άτομα, δεν υπάρχουν εικονίδια τα οποία αντιπροσωπέυουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Με τη χρήση των emoji που προτείνει η Apple, θα καταφέρει να προσφέρει μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας για όλους.

Η Apple πρότεινε εικονίδια τα οποία δείχνουν το σκύλο οδηγό για άτομα με δυσκολία στην όραση, εικονίδιο που δείχνει προσάρτημα ακουστικής βοήθειας, νοηματική γλώσσα, έναν άνθρωπο σε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και εικονίδια με προσθετικά μέλη.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά για το ότι η τεχνολογία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους και θα πρέπει να προσφέρει εμπειρία χρήσης που εξυπηρετεί και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και παρά το γεγονός πως δεν είναι εφικτό να γίνει αναπαράσταση των δυσκολιών όλων αυτών των ανθρώπων, είναι όμως μια καλή αρχή για να έχουν παρουσία και σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα