Android: Eφαρμογές που "τρώνε" την μπαταρία του κινητού


Τις εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο την μπαταρία των Android συσκευών παρουσιάζει στην τελευταία έκθεση της η Avast με τίτλο: «Επιδόσεις Android Εφαρμογών και Τάσεων» στο α΄τρίμηνο του 2017.

Η εταιρεία Avast, έκανε έναν διαχωρισμό σε δύο

κατηγορίες, τις ενεργοβόρες εφαρμογές σε αυτές που ξεκινάνε με την εκκίνηση της συσκευής και σε αυτές που ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης.

Την πρωτιά έχει το Samsung AllShare ακολουθούμενο από το Samsung Security Policy Updates και το Beaming Service της Samsung, ενώ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται εφαρμογή της Samsung και συγκεκριμένα το ChatON. Πιο πίσω, στην Πέμπτη θέση βρέθηκε το Google Maps και ακολουθούν τα WhatsApp, Facebook και WeChat στις θέσεις έξι, εφτά κι οχτώ αντίστοιχα. Στη ένατη θέση βρίσκεται το AppLock και στη δέκατη το DU Battery Saver.



Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές που ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης και δεν ξεκινούν αυτόματα με την εκκίνηση της συσκευής, έχουμε και λέμε: πρώτη είναι η εφαρμογή Samsung WatchON ακολουθούμενη από τον Samsung Video Editor. Την πρώτη τριάδα σε αυτή την κατηγορία συμπληρώνει το Netflix. Έπειτα έχουμ το Spotify, το Snapchat, τα LINE, Microsoft Outlook, BBC News και το ES File Explorer File Manager.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Facebook και το Instagram ευθύνονται για την μεγαλύτερη δέσμευση αποθηκευτικού χώρου στις Android συσκευές και ακολουθούν το Amazon Kindle, Facebook Messenger και CosmoSia.

Keywords
Αναζητήσεις
ενεργοβορες εφαρμογές
Τυχαία Θέματα