AEK-Μίλαν 0-0: Έμεινε αήττητη και δεύτερη


ΑΕΚ - Μίλαν 0-0: Η ''Ένωση'' διαχειρίστηκε αρκετά καλά το παιχνίδι με τη Μίλαν, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους να πλησιάζουν την εστία του Ανέστη, η οποία κινδύνευσε μόνο στο σουτ του Μοντολίβο που κατέληξε στο δοκάρι (57').

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δημιούργησε τις ευκαιρίες της, ''τέσταρε'' αρκετές φορές τον Ντοναρούμα, δίχως όμως αποτέλεσμα, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στους 6 βαθμούς η ομάδα του Χιμένεθ που κρατά το παιχνίδι της πρόκρισης στα χέρια της, έχοντας δύο βαθμούς

περισσότερους από τη Ριέκα.

Το ματς

Παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο της, η ΑΕΚ κατάφερε να μπει δυναμικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να αναχαιτίσει κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων για διείσδυση στην περιοχή του Ανέστη. Στο 12ο μάλιστα, η ομάδα του Χιμένεθ σημείωσε την πρώτη ευκαιρία της στο ματς, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Γκάλο μετά από... αναμπουμπούλα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, Λόπες και Αραούχο συνδυάστηκαν υπέροχα, ο τελευταίος δοκίμασε την τύχη του, αλλά ο Ντοναρούμα έβγαλε τη φάση (14').

Στη συνέχεια, το παιχνίδι μετατοπίστηκε στον άξονα, με τις δύο ομάδες να... αναχαιτίζουν η μία την άλλη, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη συνοχή τους στα μετόπισθεν. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 43ο λεπτό για να σημειωθεί μια αξιόλογη τελική, με τον Μπονούτσι να δοκιμάζει το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Γκάλο δεν βρήκε στόχο για λίγο, σημειώνοντας την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο για την ΑΕΚ, που μέτρησε άλλη μια καλή στιγμή. Στο 47', μετά από κόρνερ του Λάζαρου, ο Μπακασέτας ''τρύπωσε'' στην άμυνα, πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε καλά, στέλνοντάς την εκτός εστίας. Σε αυτό το σημείο άρχισε το δεύτερο ''κύμα'' πίεσης της Μίλαν, που μπορεί στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού να μην είχε αντίκρισμα, αλλά αυτή τη φορά κόντεψε να αποδώσει, με τον Ανέστη να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, έπειτα από το ''μπάσιμο'' και το σουτ του Μοντολίβο (57'). Στο 65ο λεπτό, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ επενέβη, διώχνοντας με τις γροθιές την προσπάθεια του Τσαλχάνογλου, ενώ λίγο νωρίτερα,

Ο Γκάλο, ο πιο ''κινητικός'' παίκτης της ''Ένωσης'' στην επίθεση, βρέθηκε για ακόμη μια φορά σε καλή θέση, με τον Ντοναρούμα να δηλώνει ''παρών'' στο 69ο λεπτό. Βλέποντας ότι το ματς οδεύει προς το τέλος του, η ΑΕΚ αποφάσισε να ρίξει τον ρυθμό, καθώς είχε αποκρούσει με επιτυχία το νέο διάστημα πίεσης της Μίλαν και με υπομονή, προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε να απειλήσει τον νεαρό Ιταλό πορτιέρε, όπως στη φάση του 76', με τον Αραούχο.

Στα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν να ήταν... συμβιβασμένες με το 0-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (60' Λιβάγια), Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Αραούχο (79' Γιακουμάκης).

Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Μουσάτσιο, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (67' Κεσιέ), Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).

Keywords
Τυχαία Θέματα