5 μυστικά για light και λαχταριστά μακαρόνια


Χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε τα 5 μυστικά που μπορούν να κάνουν τα μακαρόνια μας από παχυντικά και αμαρτωλά σε light και απολαυστικά.

- Μην παραβράζεις ποτέ τα ζυμαρικά γιατί γίνονται πιο δύσπεπτα.

- Τα al dente ζυμαρικά σε κρατούν μακριά από τσιμπολογήματα. Συγκεκριμένα, όταν βράζεις τα ζυμαρικά στους σωστούς χρόνους ο γλυκαιμικός τους δείκτης (που είναι έτσι κι αλλιώς μέτριος) είναι πιο χαμηλός, η αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά

την κατανάλωσή τους δεν είναι μεγάλη και δεν πέφτει απότομα ώστε να έχεις σύντομα λιγούρες, άρα μένεις χορτάτος για περισσότερο.

- Τα ξαναζεσταμένα ζυμαρικά είναι λιγότερο παχυντικά! Τουλάχιστον έτσι δηλώνει η εκπομπή του BBC “Trust Me I’m A Doctor”. Μάλιστα, σύμφωνα με την Dr Denise Robertson του πανεπιστημίου του Surrey, ο οργανισμός αντιμετωπίζει τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδρογονάνθρακες. Παράλληλα, τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια αυξάνουν κατά 50% λιγότερο τη γλυκόζη στο αίμα σε σχέση με ένα φρεσκομαγειρεμένο πιάτο.

- Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πέραν του ότι έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία σε σχέση με τα λευκά ζυμαρικά, σε κρατούν χορτάτο και για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Ό,τι πρέπει για τις περιόδους δίαιτας, δηλαδή.

- Η σωστή μερίδα είναι φίλος της γραμμής σου. Πολλοί κάνουν το λάθος να σερβίρουν τα ζυμαρικά σε βαθύ πιάτο ή σε τεράστιες ποσότητες, με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο.

Για να μη χάνεις τη "μπάλα", υπολόγισε ότι μια κανονική μερίδα είναι 150 – 200γρ. και προτίμησε να τη σερβίρεις σε ρηχό πιάτο για να έχεις καλύτερη εικόνα της ποσότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα