4 εκ. ευρώ σε φόρους και ΕΝΦΙΑ πληρώνει το "Χαμόγελο του Παιδιού"


Χαμόγελα σε περισσότερα από 60.000 παιδιά και τις οικογένειές τους χάρισε με τη στήριξή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το κράτος ωστόσο δεν δείχνει την ανάλογη στήριξη στον Οργανισμό, καθώς το 2016 κλήθηκε να πληρώσει… τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και εισφορές.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Οργανισμού, απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση εξαίρεσης του

«Χαμόγελου» από την υπέρογκη φορολόγηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πρώτο εξάμηνο του 2017 υποστηρίχθηκαν 27.641 παιδιά-θύματα βίας, 16.189 παιδιά για ζητήματα υγείας (προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, διακομιδές νεογνών και παιδιών και υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας) και 836 θύματα εξαφάνισης. Επίσης, στηρίχθηκαν 13.728 παιδιά σε κατάσταση φτώχειας με είδη πρώτης ανάγκης, ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, εκ των οποίων 4.558 ήταν παιδιά προσφύγων και μεταναστών σε 16 δομές φιλοξενίας.

Ακόμα, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» δέχτηκε 3.117 τηλεφωνικές κλήσεις και παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα ανηλίκων σε 1.598 άτομα. Σε ποσοστό 22% οι καλούντες απευθύνθηκαν στον Οργανισμό για προβλήματα συμπεριφοράς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 24.824 παιδιά στο πλαίσιο 606 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συλλόγων εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

Από την άλλη πλευρά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κλήθηκε να πληρώσει για το 2016 τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και εισφορές για τα σπίτια όπου μεγαλώνουν εκατοντάδες παιδιά και τέλη κυκλοφορίας για 100 εξειδικευμένα οχήματα και κινητές ιατρικές μονάδες.

Οπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με άλλες κερδοσκοπικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, προκειμένου να ζητήσουν από το υπουργείο Οικονομικών την εξαίρεσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα