Τη μη μείωση συντάξεων έθεσε ο Τσακαλώτος στο ΔΝΤ – Έμμεσο «παράθυρο» από το Ταμείο

Βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η μη περικοπή των συντάξεων από την 1η ΙανουαρίοΤα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράΟι δύο αξιωματούχοι του Ταμείου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράςΟι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Το ζήτημα της μη μείωσης των ελληνικών συντάξεων έθεσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ

Πολ Τόμσεν και στη συνέχεια στη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.

Τα ελληνικά επιχειρήματα ότι αφενός η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και πως αφετέρου υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας τόνισε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, και οι δύο αξιωματούχοι του Ταμείου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Οι κεντρικοί εκπρόσωποι του Ταμείου επισήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι κυρίως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, προσθέτοντας, πάντως, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πάντως μέχρι το έκτακτο Eurogroup που αναμένεται να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα μέχρι να υπάρξει η οριστική κατάργηση του μέτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα