Ζάεφ: Δεν πάμε σε εκλογές – Η Βουλή έχει τον λόγο (video)

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών παρά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα και να μην πάει σε εκλογές είναι ο Ζόραν Ζάεφ όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιλέγει να πετάξει το «μπαλάκι» στο VMRO

και να φέρει το ζήτημα στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ και συνέχισε: «Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν». Σημείωσε λοιπόν πως οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν εντός της Βουλής».

Παράλληλα τόνισε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».

«Το 90% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν ενέκρινε τη συμφωνία»

Λίγο αργότερα ο Ζόραν Ζάεφ έκανε δήλωση και στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Το “90% και πλέον” των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να “επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας», είπε για να συμπληρώσει: «Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του “ναι”, επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα