Ζαχαριάδης προς Πιπιλή: Να δίνετε μονίμως το 50% του μισθού σας για να αποπληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ

Απάντηση με σαφείς αιχμές για την κυβερνητική παράταξη έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στη Φωτεινή Πιπιλή η οποία κατηγόρησε τμε ανάρτησή της τον βουλευτή, αλλά και όλη την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για το ότι δεν έδωσαν το 50% του μισθού τους τον προηγούμενο μήνα, όπως έκανε η ίδια.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να παρακάμψει το Σύνταγμα

και το κανονισμό της Βουλής και να φέρνει στην Ολομέλεια νομοσχέδια που δεν σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα οποία συζητούνται υπό “ειδικό καθεστώς” ενώ για τη βουλευτική αποζημίωση υπενθυμίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προ πανδημίας έδιναν το 40% του μισθού τους για κοινωνικές δράσεις. Τέλος καλεί την βουλευτή να συνεχίσει να δίνει το 50% του μισθού της, αλλά στα ταμεία του κόμματος ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια του “που τα πληρώνουμε όλοι μας”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη:

Κυρία Πιπιλή λυπάμαι,

Η χθεσινή σας ανάρτηση στο Facebook είναι μνημείο λαϊκισμού και μικροκομματικής μυωπίας. Δεν εκλέχθηκα στην βουλή των ελλήνων για να παίρνω ούτε τη μισή, ούτε το ένα τρίτο, ούτε ολόκληρη την βουλευτική αποζημίωση. Εκλέχθηκα για να υπηρετήσω την Eλληνική Δημοκρατία, τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, για να τιμήσω την επιλογή όσων επέλεξαν να μας στείλουν στον ναό της Δημοκρατίας και αυτό για εμένα δεν αποτιμάται οικονομικά, είναι εντολή ευθύνης.

Λυπάμαι διότι δεν καταλάβατε την δήλωσή μου παρά την μεγάλη πολιτική και δημοσιογραφική σας εμπειρία ή την καταλάβατε αλλά δεν σας αγνίζουν εσάς αυτές οι ευαισθησίες λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Το κοινοβούλιο έκανε μια άτυπη, κατά παρέκκλιση του Κανονισμού της Βουλής, συμφωνία σε επίπεδο κομμάτων ότι η βουλή θα μπορεί να νομοθετεί με μια διαδικασία που δεν προβλέπεται ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στον Κανονισμό της Βουλής, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική νομοθέτηση, θα αφορά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος όπως και αυτό του Υπουργείου Παιδείας δεν αφορά την πανδημία και καλείτε τη Βουλή να το συζητήσει και να ψηφίσει κατά παρέκκλιση κάθε κανόνα που προβλέπεται στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ζητάμε λοιπόν το αυτονόητο, όχι παιχνιδάκια, όχι αιφνιδιασμούς , ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτισμού, ακρόαση φορέων, δυνατότητα βουλευτών να τοποθετηθούν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω πανδημίας. Σωστά. Μην νομοθετείται μέσω πανδημίας. Αναβάλετε το για μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για την ταμπακιέρα… Εχετε δίκιο δεν έχω δώσει το 50% της βουλευτικής μου αποζημίωσης, έχω δώσει το 60% για τον Απρίλιο του 2020, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όπως ξέρετε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε και εκτός πανδημίας, το 40% της αποζημίωσης για να χρηματοδοτούμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και τη λειτουργία του κόμματος.

Από το ταμείο του κόμματος η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς μετά από συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και τον διοικητή του, αποφάσισε να προχωρήσει στη συμβολική αλλά και ουσιαστική δωρεά ενός κλίβανου αποστείρωσης ατμού 400lt και ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος. Η συνολική αξία της δωρεάς φτάνει τις 120 χιλιάδες ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην το είδατε στις ειδήσεις κυρία Πιπιλή, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει μετά…

Μια πρόταση για την επόμενη μέρα, όταν βγούμε από την πανδημία, το θετικό παράδειγμα της καταβολής του 50 % της βουλευτικής αποζημίωσης μην το αναστείλετε. Σας προτείνω να το δίνετε στα κομματικά ταμεία τα ΝΔ για την αποπληρωμή των δανείων της. Έτσι θα πληρώνετε εσείς τα δάνεια του κόμματός σας και όχι εγώ και οι υπόλοιποι έλληνες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να ζήσετε με τα μισά, το κάνουν άλλωστε πολλοί συμπολίτες μας που μας εκλέγουν για να τους εκπροσωπούμε.

Καλή καρδιά, καλή δύναμη.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση της Φωτεινής Πιπιλή:

«Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο Θέμα και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ,τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη να διαμαρτύρεται για την μη επιστροφή της Βουλή σε πλήρη κανονικότητα με ένα επιχείρημα μου δημιούργησε ερωτηματικά .Είπε πως ,ως βουλευτής,αισθάνεται στενάχωρα που αποζημιώνεται πλήρως ,ενώ ημιαπασχολείται ,αφού η Βουλή δεν λειτουργεί .Και τον ρωτάω: Γιατί,αφού στεναχωριέστε δεν καταθέσατε το ήμισυ της βουλευτικής αποζημίωσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,όπως προέτρεψε εμάς τους βουλευτές της ΝΔ ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και το πράξαμε ;».

Κυρία Πιπιλή λυπάμαι,Η χθεσινή σας ανάρτηση στο Facebook είναι μνημείο λαϊκισμού και μικροκομματικής μυωπίας. Δεν…

Gepostet von Κώστας Ζαχαριάδης am Donnerstag, 30. April 2020

Πηγή: Ζαχαριάδης προς Πιπιλή: Να δίνετε μονίμως το 50% του μισθού σας για να αποπληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα