Υψωμένη η ισπανική σημαία σε Βουλή και ΥΠΕΞ – Ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα του κορονοϊού

Στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων κυματίζει από σήμερα, Παρασκευή η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Ανάρτηση της Ισπανικής σημαίας στη Βουλή των Ελλήνων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Ισπανίαςhttps://t.co/5VpdJY1IlA pic.twitter.com/rlXzPHnRdK

Γραφείο Τύπου (@PressParliament) April 10, 2020

Κατά την συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα Enrique Viguera, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με απόφαση Τασούλα, από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, κάθε βράδυ, η πρόσοψη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας.

Η ανάρτηση της ισπανικής σημαίας στη Βουλή έγινε έπειτα από εισήγηση του κ. Δένδια, ενώ ανάλογη εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής και ισπανικής σημαίας έγινε νωρίτερα και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό – Η ισπανική σημαία στο Υπ. Εξωτερικών
Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί
@EmbEspAtenas pic.twitter.com/CxYnHsEFcV

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 10, 2020

Πηγή: Υψωμένη η ισπανική σημαία σε Βουλή και ΥΠΕΞ – Ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα του κορονοϊού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα