Νέα αποκάλυψη για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Αν κάτι «στράβωνε» θα τον σκότωναν

Οι κατηγορούμενοι αλληλοκαρφώνονται στην προσπάθειά τους να πέσουν «στα μαλακά»Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να έχει δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για άλλους δυο, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεσηΝέα στοιχεία για τους απαγωγείς

Καμία αναστολή να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω επιβάρυνσης της υγείας του ή ακόμα και να τον σκοτώσουν εφόσον «στράβωνε» η δουλειά δεν είχαν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπως προκύπτει απ’ το επίσημο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από

βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο διαβιβαστικό.

«Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη», αποκαλύπτει επίσης η κρητική εφημερίδα.

Αλληλοκαρφώνονται οι απαγωγείς

Στις απολογίες των συλληφθέντων επικεντρώνεται τώρα το ενδιαφέρον της αστυνομίας για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Τα στόματα έχον ανοίξει και σύμφωνα με το cretalive.gr οι κατηγορούμενοι αλληλοκαρφώνονται δίνοντας πληροφορίες τόσο για τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας όσο και για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που ήδη έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους, έχουν δώσει πληροφορίες και στοιχεία ενώ «δίνουν» ανοιχτά ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να σωθούν. Μάλιστα ένας εκ των πέντε… καρφώνει και τους άλλους δυο, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν πως δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση.

Η εξέλιξη είναι σημαντική, όσο και αναμενόμενη από την αστυνομία που επενδύει σε αυτό το κλίμα αλληλοκαρφώματος, όταν θα αρχίσουν οι κατηγορούμενοι να μιλάνε με τους δικηγόρους τους και με το πέρασμα των ημερών θα συνειδητοποιήσουν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται.

Μάλιστα οι αστυνομικοί πιστεύουν πως από τις καταθέσεις αυτών των πρώτων κατηγορουμένων θα φτάσουν και στο ξετύλιγμα όλου του κουβαριού της υπόθεσης, «δένοντας» και άτομα που η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως εμπλέκονται αλλά δεν μπορεί ακόμα να τα συλλάβει.

Νέα στοιχεία για τους απαγωγείς

Συμμετοχή στο Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου είχαν τρεις από τους απαγωγείς του 53χρονου κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος ελευθερώθηκε τη Δευτέρα μετά από έξι μήνες ομηρίας.

Ο ένας, μάλιστα, ηλικίας 45 ετών, δήλωνε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, απευθυνόμενος προς υπουργούς της κυβέρνησης, ότι «θα πάρουμε τα όπλα αν πετάξουν στο δρόμο ανθρώπους με πλειστηριασμούς». Στις 3 Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί για εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε κατηγορηθεί και για πρόκληση σωματικών βλαβών με θύμα δικαστικό επιμελητή.

Ένα δεύτερο μέλος, ηλικίας 46 ετών, είναι αγρότης και φέρεται να συμμετείχε από την αρχή στην απαγωγή. Το επώνυμό του είναι ίδιο με υπουργού της κυβέρνησης, χωρίς όμως να έχει καμία συγγενική σχέση μαζί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα