Υπόθεση Κασόγκι: Οξύ και χημικά βρέθηκαν στο πηγάδι της κατοικίας του σαουδάραβα πρόξενου

Οι τουρκικές αρχές φαίνεται πως ανίχνευσαν ίχνη οξέων και άλλων χημικών ουσιών στο πηγάδι το οποίο βρίσκεται στην κατοικία του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Μοχάμεντ αλ Οταϊμπί, στοιχείο το οποίο συνηγορεί στην εκδοχή της εξαϋλωσης του πτώματος του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα σε οξύ.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν ίχνη υδροχλωρικού οξέως και άλλα χημικά στο πηγάδι, αφότου τούρκοι ερευνητές πήραν δείγματα από αυτό, είπε πηγή της Γενικής Εισαγγελίας της Τουρκίας, μιλώντας στο Al Jazeera.

Από

τους εργαστηριακούς ελέγχους αποδείχθηκε ότι υπήρχαν ίχνη των παραπάνω στοιχείων.

Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera. μετέδωσε ότι οι τούρκοι ερευνητές κατάφεραν να πάρουν δείγματα από το πηγάδι όταν τους επετράπη για πρώτη φορά η είσοδος στο σπίτι τον προηγούμενο μήνα.

«Γνωρίζουμε ότι το βράδυ της 16ης προς 17η Οκτωβρίου, όταν οι τούρκοι ερευνητές εργάζονταν στο εσωτερικό της οικίας και ήθελαν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στον κήπο και το πηγάδι, δεν τους δόθηκε άδεια, ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν γρήγορα κάποια δείγματα από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας. «Αυτά τα δείγματα εξετάστηκαν και περιλαμβάνουν απόδειξη ότι υπήρχε υδροχλωρικό οξύ και άλλα χημικά».

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν υπήρχαν ένα ή δυο πηγάδια, ένα στην κατοικία του προξένου και ένα στο προξενείο. Το γραφείο του τούρκου εισαγγελέα συνεχίζει την έρευνα για τη δολοφονία.

Να σημειωθεί ότι στις 2 Νοεμβρίου ο στενός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίοπ Ερντογάν, είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το πτώμα του Κασόγκι διαλύθηκε μέσα σε οξύ, μετά τη δολοφονία του

Keywords
Τυχαία Θέματα