Υπόθεση Ίτον: Ολική ανατροπή – Αρνείται τον βιασμό ο 28χρονος, ερωτηματικό η στάση του

Στις 13 Οκτωβρίου του 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη για τον φόνο της 60χρονης καθηγήτριας Μοριακής Βιολογίας Σούζαν Ίτον, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2019 στην Κρήτη, από τον τότε 27χρονο κάτοικο της περιοχής Μάλεμε, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα.

Ο 28χρονος πλέον Γ.Π. κατηγορείται για ανθρωποκτονία και βιασμό της 60χρονης.

Πρόκειται για μια από τις στυγερές δολοφονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ανακαλύφθηκε στις 8 Ιουλίου σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά  το πτώμα της άτυχης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου.

Ο κατηγορούμενος λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της 60χρονης προσήχθη ως κύριος ύποπτος και τελικά ομολόγησε στις αρχές ότι βίασε και σκότωσε την Σούζαν Ίτον ενώ στη συνέχεια υπέδειξε και το σπήλαιο όπου πέταξε το πτώμα.

Ο ίδιος όμως, κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης, φαίνεται ότι άλλαξε τους ισχυρισμούς του λέγοντας ότι «ουδέποτε την άγγιξε» και δεν υπάρχει βιασμός.

Αυτό έγινε, λίγες μέρες μετά την δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης όπου έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός. Σήμερα, ο 28χρονος φαίνεται ότι εμμένει στην αλλαγή των ισχυρισμών του ωστόσο παραμένει μεγάλο ερωτηματικό το τι θα ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ο 28χρονος φαίνεται ότι εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν υπήρξε κάποιος βιασμός αν και ουδέποτε προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Επίσημα ισχύει η πρώτη του κατάθεση», επεσήμανε στο cretapost.gr ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος ο οποίος σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην αλλαγή των ισχυρισμών του ενώπιον του δικαστηρίου απάντησε «Πιθανότατα ναι και τότε θα έχουμε επίσημα την αλλαγή της ομολογίας του».

«Στο δικαστήριο θα φανούν όλα – Δεν έχει στοιχειοθετηθεί»

Η κατηγορία του βιασμού στηρίχθηκε κυρίως στην ομολογία του 28χρονου Γ.Π. ο οποίος περιέγραψε, με γλαφυρότητα αλλά και με όλες τις φρικιαστικές λεπτομέρειες, κατά την κατάθεσή του. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατηγορία φαίνεται ότι δεν στοιχειοθετείται από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

«Η δίκη θα ξεκινήσει με τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες που δεν είναι άλλες από ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό. Στο δικαστήριο θα φανούν όλα ως προς την κατηγορία του βιασμού. Ο βιασμός, είναι γεγονός ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί από κάποια εργαστηριακή εξέταση. Προέκυψε από την ομολογία του κατηγορουμένου. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν μπορεί να καταλήξει στον χρόνο θανάτου του θύματος ενώ παράλληλα υπάρχει μία σύγκρουση ανάμεσα στα εργαστηριακά αποτελέσματα ως προς τον βιασμό. Ναι μεν δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη ωστόσο η σορός του θύματος ήταν σε προχωρημένη σήψη άρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το dna. Όλα αυτά θα αναλυθούν και θα φανούν στο δικαστήριο», σχολίασε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα