Υπόθεση Novartis: Αποκαλύψεις «φωτιά» για Μανιαδάκη – «Λειτούργησε ως φραγμός στην έρευνα»

Όλα όσα είπε στη «Δεύτερη Ματιά» ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές για την υπόθεση της Novartis, Παύλος Σαράκης«Δεν εκβιαζόταν» εκτίμησε ο κ. Σαράκης διότι «ο ίδιος πήγε στις δικαστικές αρχές»«Αυτοί που κατήγγειλαν του προστατευόμενους μάρτυρες και έλεγαν ότι θα τους βγάλουν τις κουκούλες, σήμερα τους υπερασπίζονται»«Υπάρχουν κάποιοι που είναι ορκισμένοι να μην αφήσουν αυτή την υπόθεση να κουκουλωθεί»

«Ο συγκεκριμένος μάρτυρας λειτούργησε ως φραγμός στην έρευνα» τόνισε αναφερόμενος στον Νίκο Μανιαδάκη

ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές για την υπόθεση της Novartis, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Δεύτερη Ματιά».

Όπως δήλωσε ο κ. Σαράκης, «ο κ. Μανιαδάκης δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας από τις Αμερικανικές Αρχές. Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, εκείνοι που αποτέλεσαν την αφορμή για την έρευνα των αμερικανικών αρχών, βρίσκονται υπό την προστασία της αμερικανικής δικαιοσύνης. Είναι εντελώς διαφορετικά πρόσωπα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην Ελληνική έρευνα. Κατά συνέπεια το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο κ. Μανιαδάκης που συνελήφθη, δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική έρευνα η οποία δεν στηρίζεται στις πληροφορίες που είχε δώσει ο συγκεκριμένος».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο δικηγόρος, ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα έπρεπε από καιρό να είχε δώσει λεπτομερείς καταθέσεις κάτι που δεν έγινε. Αντιθέτως κλήθηκε μόλις την παραμονή της προσπάθειας διαφυγής του. Ετοιμαζόταν να φύγει όπως ο κ. Χριστοφοράκος κάτι που θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τη δικαιοσύνη και την έρευνα.

«Δεν εκβιαζόταν» εκτίμησε ο κ. Σαράκης διότι «ο ίδιος πήγε στις δικαστικές αρχές. Ο ίδιος ζήτησε να υπαχθεί στο καθεστώς ασυλίας».

«Κάποιοι βολεύτηκαν πίσω από αυτή την ασυλία του συγκεκριμένου μάρτυρα» πρόσθεσε ο κ. Σαράκης χαρακτηρίζοντας ως ύποπτο τον χρόνο της καθυστέρησης της Εισαγγελίας καθώς όπως ισχυρίζεται τα στοιχεία τα είχαν. «Η έννομη τάξη έκανε το καθήκον της δίνοντάς του ασυλία, χωρίς όμως αυτός να δώσει τα στοιχεία που όφειλε».

«Ο συγκεκριμένος μάρτυρας λειτούργησε ως φραγμός στην έρευνα» υποστήριξε ο συνήγορος μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά στο χώρο της υγείας. «Από τη στιγμή που δεν τήρησε τη δέσμευσή του απέναντι στην έννομη τάξη, δηλαδή, με την πλευρά που ήρθε σε συμφωνία με δική του πρωτοβουλία για να λάβει το ευεργετικό καθεστώς και δεν έδωσε τα στοιχεία, αυτός βολεύτηκε, οι φίλοι του και συνένοχοί του βολεύτηκαν. Δεν σας προβληματίζει ότι αν δεν υπήρχαν τα αντανακλαστικά των Αρχών και δεν τον προλάβαιναν στην πύλη πριν ανέβει στο αεροπλάνο θα ήταν πλήγμα για το ελληνικό κράτος», πρόσθεσε.

«Αυτοί που κατήγγειλαν του προστατευόμενους μάρτυρες και έλεγαν ότι θα τους βγάλουν τις κουκούλες, σήμερα τους υπερασπίζονται» είπε ο κ. Σαράκης και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν την έρευνα και μιλούν για πολιτικές σκοπιμότητες, όμως τι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν οι αμερικανικές αρχές».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαράκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι «ορκισμένοι να μην αφήσουν αυτή την υπόθεση να κουκουλωθεί. Και αυτοί ξεκινούν από αυτό εδώ το στούντιο μέχρι την Ουάσινγκτον. Όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ή δεν το βλέπει, τότε θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων».

«Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδείξει ότι θα διαλυθεί το σύστημα διαφθοράς. Έχουν λάβει όλα τα στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές», υποστήριξε ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι τώρα η έρευνα θα προχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα