Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παπαντωνίου – Κρίθηκαν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό (video)

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τουΜε κορωνίδα την εκτίμηση ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό υπογράφηκαν τα δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης του ζευγαριούΤόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι δεν αποδομήθηκε από τους δύο υπόλογους το κατηγορητήριο«Το ζεύγος έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί»Ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεωνΟδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού

Τις πόρτες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν στις 2 το μεσημέρι ο Γιάννος

Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα, που αργά τη νύχτα της Τρίτης αποφάσισαν την προφυλάκισή τους, για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Αναλυτικότερα, στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν (πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες σε αυτήν την πτέρυγα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας, η πρόβλεψη είναι να είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Το σκεπτικό της απόφασης: Το ζεύγος έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί

Αναλυτικότερα, με κορωνίδα την εκτίμηση ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό υπογράφηκαν το βράδυ της Τρίτης από την εισαγγελέα Κατερίνα Τσιρώνη και την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα τα δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης του ζευγαριού.

Αναλυτικότερα, οι δικαστικοί λειτουργοί κατά τη διάσκεψη που ακολούθησε τη διαδικασία των απολογιών, θεώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ζευγάρι έχει δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.

Έτσι ο πρώτος λόγος που φαίνεται να αναφέρεται στα εντάλματα προφυλάκισης είναι το «ύποπτοι φυγής» λαμβάνοντας υπόψη τους πως το ζεύγος Παπαντωνίου «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί».

Τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι πως από την συνολικά 21 ωρών απολογητική λειτουργία, δεν αποδομήθηκε από τους δύο υπόλογους το κατηγορητήριο που αναφέρεται στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου για τη σύμβαση εκσυχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς οι δύο σύζυγοι είναι επιπλέον ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως πιθανολογήθηκε, έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Τέλος το γεγονός πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν -κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών- στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους.

Με χειροπέδες από τους ανακριτές στη ΓΑΔΑ

Οι δύο τους οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού αφού διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το ζεύγος Παπαντωνίου κατέβηκε από τον 2ο όροφο των ανακριτικών γραφείων φορώντας χειροπέδες και μπήκε σε κλούβα της Αστυνομίας. Και οι δύο οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Νωρίτερα, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός και η σύζυγός του είχαν ακούσει τους ανακριτές Διαφθοράς και την εισαγγελέα να τους ανακοινώνουν την απόφασή τους να τους προφυλακίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα