«Υπό την προστασία 200 πρακτόρων από Ελλάδα και ΗΠΑ οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί»

Στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα Σαμπάχ. Σε αυτό τονίζει πως έχει δημιουργηθεί μια ομάδα 200 πρακτόρων, αξιωματικών και αστυνομικών ελλήνων και αμερικανών για την προστασία των οκτώ τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητικη εφημερίδα στόχος είναι να προστατευτούν οι «οκτώ» από

«τυχόν επιχειρήσεις απαγωγής».

Αναφέρει ακόμα ότι η δημιουργία αυτής της ομάδας ασφαλείας έχει περιέλθει σε γνώση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ επικαλείται και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το κόστος της εν λόγω ομάδας ανέρχεται σε 1 εκατ. δολάρια τον μήνα.

Η “Σαμπάχ” σημειώνει ακόμη ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί έδωσαν ευαίσθητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στις ελληνικές αρχές.

Προχωρά μάλιστα το σενάριο και επικαλούμενη πηγές λέει ότι «η απόφαση προστασίας λήφθηκε ως αντάλλαγμα για σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν οι οκτώ γκιουλενιστές στρατιωτικοί πουλώντας τη χώρα τους».

Το δημοσίευμα καταλήγει μάλιστα πως για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού της ελληνοαμερικανικής “φρουράς” από τα τριάντα άτομα στα διακόσια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό, 200, Ελλάδα, ΗΠΑ,ypo, 200, ellada, ipa